Парламентът ще заработи, но комисиите ще са без председатели

Йорданка Веселинова 04 май 2023 в 13:16 1667 0

Снимка БГНЕС/НАДЕЖДА ПЕЕВА

Парламентът най-сетне ще заработи и ще се формират парламентарните комисии. Те обаче ще останат без председатели - за това се разбраха парламентарните групи на председателски съвет, който приключи преди минути.

Очаква се утре 25-те комисии да бъдат формирани, а изборът на председатели да бъде отложен за следващата седмица. Причината - чака се формирането на мнозинство за кабинет, за да се разпределят и силите в Народното събрание.

Лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов каза пред журналисти, че решението е взето единодушно. Заседанията на комисиите ще се свикват от председателя на парламента Росен Желязков и така най-сетне ще може да започне законодателната работа.

Вече четвърта седмица дейността на парламента и приемането на ключовите законопроекти и реформи по ПВУ буксуват заради липсващото мнозинство за кабинет. В първата седмица на 49-ото НС партиите спориха за председателя на парламента. През втората избраха Росен Желязков за ротационен шеф на НС с възможност за ротационен председател на правна комисия, а след това си гласуваха и почивен ден. Миналата седмица пък три дни се приемаше правилникът на НС, а тази - ударно се изслушват министри. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки