Quantcast

Парламентът създаде Комисия по политиката към българите в чужбина

ОFFNews Последна промяна на 12 февруари 2015 в 20:09 3621 2

Народното събрание одобри предложението на БСП за създаване на Комисия по политика за българите в чужбина, съобщи "Фокус".

В изтъкнатите мотиви е и този, че активната политика за грижата на българите в чужбина може да бъде важен фактор в борбата с демографската криза в страната. 

Нейният състав ще бъде определен другата седмица.

"Парламентът трябва да има своя директен принос за обединяването на българската емигрантска общност по света и да се ангажира с решаване на проблемите й, като съдейства за утвърждаване на чувството за принадлежност към родината. Постоянната комисия трябва да съдейства и да подпомага опазването на българското етнокултурно пространство и културно-историческо наследство в чужбина, да оказва помощ при защита правата на българите зад граница и да стимулира организирането на българско лоби", изтъкват от БСП.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12.02 2015 в 21:29

Добре... А защо не я направихте още когато българите в гърция, в македония, в сърбия, в румъния, в турция и в русия (чувашите), бяха и продължават да бъдат тормозени от съответните страни??? А чак сега ще я правите за да подкрепяте русофилите българи в Украйна, които изобщо не са тормозени... те ИМАТ право да пишат и да говорят на български, ИМАТ училища, а Украйна просто им ПРЕДЛАГА мобилизация... докато българите в другите изредени страни изобщо НЯМАТ право да се наричат българи...
А сега, вие искате да ги докарате за да имате повече електорат!!! Ебайте си работата комуняги мръсни!!!

12.02 2015 в 20:40

Колко комисии, подкомисии, работни групи, министерства и още простотии ще се създадат за една и съща работа? И като се създадат, защо резултатите са никавки? По брой администрация, полиция и политици на глава от населението сигурно сме в топ 10 на света, а като качество на управлението и сигурността дълбаем дъното!?