Парламентът опроверга прокуратурата за хакерската атака: Лехите пред НС се поливат на ръка

OFFNews Последна промяна на 31 юли 2019 в 18:30 8706 1

Двете лехи откъм централния вход на Народното събрание се поливат на ръка с водоноска и от парламента не притежават сървър, с който да управляват напоителните системи.

Това съобщават от парламента пред bTV, след като по-рано днес от спецпрокуратурата обявиха, че обвинената за хакерската атака срещу НАП "ТАД Груп" искала да хакне пръскачките на парламента, за да пръска важни гости и така да дестабилизира управлението на страната.

Информацията беше изнесена официално от наблюдаващият прокурор по делото Евгения Станкова, завеждащ отдел „Антитероризъм“ в Специализираната прокуратура. 

Специализираната прокуратура внесе в Специализирания наказателен съд искане за най-тежка мярка задържане под стража за собственика на "ТАД Груп" Иван Тодоров, който е обвинен в подстрекателство.

Тодоров беше арестуван вчера на Летище София във връзка с теча на данни от НАП, за който бяха задържани служителят на фирмата Кристиян Бойков и търговският ѝ директор Георги Янков.

Според спецпрокуратурата данните на 5,1 млн. българи са копирани и предоставени на различни сайтове, като първо те са предоставени на сайта Биволъ - две седмици преди да стане ясно, че има теч на данни. 

По думите на Станкова прокуратурата има свидетелски показания на служители, според които целенасочено са били избирани фирми, чиито данни са били копирани.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови