Парламентарна група Изправи се! Мутри вън! още няма

Смелостта не е в това да правиш избори, докато си нагласиш резултатите, заяви адвокат Николай Хаджигенов

OFFNews 13 април 2021 в 09:10 6342 0

Смятам, че "Има такъв народ" биха предложили правителство. Отговорно е, Слави е събрал около себе си умни хора, много от тях познавам. И смятам, че поне ще опитат да съставят правителство. 

Това заяви адвокат Николай Хаджигенов от "Изправи се! Мутри вън!" пред Нова тв. Той допълни, че би направил кабинет чрез обединение между "Има такъв народ", "Демократична България" и "Изправи се! Мутри вън!", но не знае как ще постъпи Слави. Ако ни поиска експерти, имам готовност да му предложим, обясни Хаджигенов. 

Неофициални разговори между трите формации се водят още след края на протестите и продължават, но те затова са неофициални, за да не стават публични, обясни адвокатът. 

Според него трите партии на протеста трябва да излъчат председател на Народното събрание от техните среди. 

Парламентарна група "Изправи се! Мутри вън!" още няма, подчерта адвокат Хаджигенов. Политическото гробище е пълно с опитни и незаменими хора, добави той по повод скандала между него и Мая Манолова след думите му, че е готов да се жертва за министър и "не можем без подкрепата на БСП, трябва да приемем гласове и от ДПС, и от ГЕРБ, ако ни ги дават".

Демокрацията изисква хора с различни мнения, цели и идеи да могат да се съберат и да работят заедно, допълни той. 

След като математически не излизат сметките, подкрепа от БСП, каквато те ни предложиха, ще я вземем. Ако ДПС също предложат, ще я вземем, каза Хаджигенов. 

"Не става въпрос за елементарната аритметика, която очевидно не излиза. Става въпрос за подкрепа – ако искаме да направим нещо, колкото и да го искаме, ние нямаме възможност. Затова трябва да направим каквото можем. Подкрепа от БСП – те сами я предложиха – ще я вземем. Подкрепа от ДПС – ако има такава – ще я вземем”, каза още Хаджигенов. 

Той коментира и думите на проф. Велислав Минеков "тези, които пожелаят незабавно служебно правителство и нови избори - това са смелите". 

Смелостта се състои в това не да се явяваш на избори, докато успееш да си нагласиш резултатите. Смелостта се състои в това да отстояваш принципите си. Иначе с какво сме по-различни от ГЕРБ, попита Хаджигенов. 

"В политиката лъжата е начин на живот. В моя живот за лъжа се лежи в затвора. Различни светове", обясни още адвокатът. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови