Минеков: Тези, които пожелаят незабавно служебно правителство и нови избори - това са смелите

OFFNews 11 април 2021 в 19:13 8399 0

Дотук нещата се развиват добре, за тези, които се появиха в парламента, добре е това, че едни други изчезнаха от парламента - фармацевти, бутащи бабички и подобни. Това каза в предаването "120 минути" на bTV проф. Велислав Минеков, който беше част от "Отровното трио", но реши да не се впуска в предизборната надпревара. За съжаление, г-н Борисов остана в самота, няма на кого да разчита, той няма да е способен да създаде правителство и е добре моментът да бъде използван, допълни той.

"Който се докосне до тази организация (ГЕРБ), той ще изгори, но това е и в съзнанието на всички тези, които са професионални политици, това е самоубийствен акт. (...) Господинът, който е яхнал ГЕРБ, желае да оцелее на всяка цена. Две могат да са историите относно неговия край - може да има кратка агония, но може да има и продължителна агония. Надявам се да се съберат смели хора и тази агония да бъде прекратена най-късно септември-октомври", каза още проф. Минеков.

"Кой предлага правителство, подкрепа на правителство, с 10 магарета, с 10 човека, тоест Борисов иска правителство, това за него е оцеляване. Слушах Михаил Константинов, който му е дясна ръка и почти говорител - той също иска правителство. Харизанов, Корнелия Нинова и те искат правителство - това е спасителният пояс за Борисов", заяви проф. Минеков.

По думите му, има нещо, което разклаща тази маса от новопоявили се политици, както и преди това стабилните парии.

"В тази кампания те похарчиха средства, усилията бяха невероятни, бореха се с ламя, наистина. Те са изтощени, уморени са, за тях следващи избори са тежко предизвикателство, това означава отново всичко, а парите, които са похарчени, са съществени, откъде отново. Тук трябва кураж, ще видите кои са смелите. Тези, които пожелаят незабавно служебно правителство и нови избори - това са смелите, останалите не стават за нищо, откажете се от тях, те не са нашите представители", коментира Минеков.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови