Парамов: Доган мисли как да се спаси след кризата с КТБ

OFFNews 16 юли 2014 в 20:43 63329 9

Кольо Парамов. Снимка: Николай Варадинов / Булфото

Точно в този момент Ахмед Доган и цялата компания около него започват да мислят ситуационен план как да излезе от това състояние. Или Цветан Василев е дал показания пред австрийски специални органи кои политици са се възползвали в България от неговата благонадежност за политическа работа - той няма никакъв друг избор, или ние трябва да възстановим шуменския затвор. Нямаме друг избор в момента, ние сме пред една тотална дилема.

Това заяви пред bTV финансистът Кольо Парамов, дългогодишен главен ревизор на БНБ.

Не може на 20-и Иван Искров да затвори банката и на 20-и сутринта самият той да си позволи - преди да я затвори - да изтегли 27 милиона по негово указание за Фонда за гарантиране на кредити. От КТБ на 25 юни са изтеглени още 30 милиона за Фонда за гарантиране на кредити, твърди Парамов.

Ако енергийният министър още на 16-и, в понеделник сутринта, е изтеглил 320 милиона държавни пари, ако в петъка - на 20-и, управителят на централната банка и той продължава да тегли с умисъл да блокира банката, то какво остава за всички останали? - попита финансистът.

Според него "още утре управителят на БНБ трябва да бъде освободен" от тази длъжност.

Нито могат да изчезнат кредитни досиета, нито могат да бъдат скрити, нито могат да бъдат фалшифицирани, категоричен е Кольо Парамов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки