Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Пълен назад за Истанбулската конвенция: Дебатът сега започвал

OFFNews 25 януари 2018 в 12:11 7053 0

Ще направим всичко възможно през следващите седмици да проведем допълнителен дебат с академичната общност, с неправителствени организации, с експерти, за да разясним всичко, което е свързано с Истанбулската конвенция и възможностите, които дава.

Това заяви председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов от трибуната в Народното събрание. 

Той каза още, че обществото много сериозно е подведено за всичко свързано с Истанбулската конвенция и затова е нужно по-сериозно запознаване и информиране на обществеността.

"Не знам дали има днес човек в България, който да не иска да защитим жените и децата от домашно насилие", каза още Цветанов.

Вчера от левицата настояха да се спре гледането на Истанбулската конвенция в Народното събрание, тъй като е създала огромно напрежение в българското общество. От БСП поискаха още да се проведе референдум дали документът трябва да бъде ратифициран.  

Парламентарната правна комисия с решаващия глас на депутата от ГЕРБ Георги Марков също отхвърли от дневния си ред обсъждането на законопроекта за ратифициране на Истанбулската конвенция. 

Президентът Румен Радев коментира предстоящото ратифициране на конвенцията по време на своя отчет за първата си година, като призова да не се бърза:

"Не одобрявам да бързаме и да поемаме гаранции отвън, че ще ратифицираме тази конвенция"   

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews