Пак скандал в парламента: БСП напуска Председателския съвет

OFFNews 21 юни 2017 в 10:12 8477 4

БСП напуска Председателския съвет на парламента, който се свиква всяка сряда и в него участват всички групи.

Това обяви лидерът на БСП Корнелия  Нинова от трибуната. А напускането е заради факта, че комисиите и парламентът не разглеждат законопроектите, внесени от БСП.

Преди Нинова от трибуната депутатът от БСП Драгомир Стойнев обясни, че групата му остро възразява срещу този начин на работа на българския парламент, в който се гледат единствено и само законопроекти, внесени от МС или от управляващото мнозинство.

Той обясни, че законопроект на мнозинството, внесен на 19 юни, вече се гледа в комисия, а законопроекти на БСП, внесени май месец, още не са разглеждани.

"Считаме, че това е тенденциозно отношение към опозицията. Тази тенденция, не е насочена толкова към нас, това не ни обижда, това е вашият стил. Тя е насочена към българския парламентаризъм. Докато тази тенденция не се смени нямаме място в председателския съвет“, заяви още Стойнев.

След Стойнев Нинова съобщи новината, че БСП напуска Председателския съвет. 
Тя обяви, че в 44-ия парламент се използват двойни стандарти. БСП обяви също, че иска свикване на извънредни заседания на всички комисии за разглеждане на законопроектите на опозицията. 

Председателят на парламента Димитър Главчев единствено добави, че ще изпрати писма до всички председатели на парламентарни комисии, в които ще ги подкани към своевременно разглеждане на законопроектите в комисии.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12048

5

Аз

22.06 2017 в 11:41

Ризанов, ти за кой се взе, та да класифицираш така хората?
Че е човек на БСП, спор няма. Но не видях грам селяндурщина в поста му. За разлика от твоите постове, които са толкова изпълнени с омраза и злоба, че се чудя останало ли е нещо друго в теб, освен негативизъм. Май точно ти си за обора...
Как пък не видях един позитивен пост от теб? Има си израз за теб - "хейтърски трол". Ще кажеш, че точно за теб е измислен...