От ГЕРБ единствен ''Пъската'' гласува за обсъждането на имунитета на Борисов в НС

Георги Ганев от ПП-ДБ също подкрепи предложението, за разлика от цялата си парламентарна група, която се въздържа

Ружа Райчева 28 юни 2023 в 15:45 6635 2

Георги Станков ''Пъската''

Снимка Архив

Георги Станков ''Пъската''

Дългогодишният шампион по преференции Георги Станков, по-известен като "Пъската", е единственият депутат от ГЕРБ, гласувал за обсъждането на искането на депутатския имунитет на Бойко Борисов в пленарната зала, става ясно от справка в деловодството на Народното събрание. 

По-рано днес БСП настояха проекторешението за възбуждане на наказателно преследване срещу Борисов заради разследването на "Барселонагейт" да влезе за разглеждане в пленарната зала. 

Предложението на БСП бе отхвърлено от народните представители. "За" гласуваха групите на "Възраждане", БСП и "Има такъв народ", независимият Радостин Василев, както и по един депутат от групите на ПП-ДБ и ГЕРБ. Останалта част от ГЕРБ гласува "против", а от ПП-ДБ се въздържаха. 

Единственият депутат от ПП-ДБ, който е гласувал "за", а не "въздържал се", е икономистът Георги Ганев

"Пералняджии и страхливци": Скандал в НС заради комисията за имунитетите на Борисов и Петков

БСП внесоха проектопредложението си на 9 юни, след като бившият главен прокурор Иван Гешев внесе в деловодството документи по разследванията на скандала "Барселонагейт". Документите са около 700-900 страници.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

4638

2

Того

29.06 2023 в 05:41

Баце е за затвора, но мръсната престъпна комунистическа сган в Парламента не може да му е коректив, защото червените кхмери трябва първо да се освободят от техните бандити и тогава да се борят срещу другите престъпници.
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика