Остра реакция в РБ заради появата на Касим Дал на митинга в подкрепа на Ердоган

OFFNews 09 август 2016 в 19:29 3351 1

"Присъствието на господин Касим Дал на този митинг в Турция е лично негово решение, то по никакъв начин не обвързва Реформаторския блок и това е официалното становище на Реформаторския блок".

Това обяви съпредседателят на Блока Найден Зеленогорски, след като стана ясно, че зам.-председателят на Народна партия "Свобода и достойнство" Касим Дал е бил на демонстрацията в Истанбул в подкрепа на президента на Турция Реждеп Ердоган в неделя. 

Не одобрявам постъпката на Касим Дал. Това поставя Реформаторския блок в една много деликатна ситуация. Ние имаме ясна позиция, както по отношение на опита на преврат. Но и не одобряваме острите действия, с които се потъпкват човешките права, каза Гроздан Караджов от гражданската квота в Реформаторския блок.

"Не мога да си представя, че човек от ръководството на партия от нашия блок може да се появи на такъв митинг и то по този показен начин - във фейсбук. Казвам го открито - не одобрявам постъпката му. Това се отразява негативно на Реформаторския блок и именно затова не го одобрявам. Очевидно е, че всички колеги сме на подобно мнение - не одобряваме постъпката му", допълни той.

Областният управител на София и член на НПСД Веселин Пенев обясни, че партията е знаела за поканата, отправена към Касим Дал за присъствие на митинга.

Той обаче подчерта, че решението на Дал да присъства на митинга е негов личен избор, но това не е нещо кой знае колко притеснително и необичайно. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови