Quantcast

Орешарски: Въпросът за оставката е към партиите

OFFNews Последна промяна на 24 юни 2014 в 15:51 3040 15

Всеки кабинет, за да работи се нуждае от парламентарна подкрепа, защото такъв е механизмът. В този аспект въпросите за оставки и избори са въпроси към парламентарно представените политически партии.

Това заяви премиерът Пламен Орешарски на редовната си среща с представители на гражданското общество и неправителствените организации, цитиран от БГНЕС.

Според премиера въпросът за изборите не може да бъде решен от изпълнителната власт, когато премиерът няма своя партия.

"Цената на оставането на едно правителство е субективистична. По същия начин стои и цената за преждевременното оставане", подчерта Орешарски.

"Консолидацията на българското общество бе на ниско равнище през изминалата година и сега не е на по-добро", заяви премиерът и увери, че не е делял хората на такива, които подкрепят правителството и такива, които не го подкрепят.

„Състоянието на държавата не може да се характеризира еднозначно. Има сектори, които са в по-лошо състояние, има такива, които са в по-добро. Моята сфера е между първите пет в европейските страни. Енергетиката не е в добро състояние. Знаете ли как щеше да стане в идеално състояние? Ако миналата година бях удовлетворил исканията за 20 % увеличение на цените. Не се справихме за една година, което е критика към нас, но аз никога не съм си представял, че ще се справим за една година”, посочи още Пламен Орешарски.

Според него актуализация на бюджета няма да се наложи, тъй като изпълненията на приходната част за първите 4 месеца на 2014 г. е 30,5% от годишните приходи. "Не е най-доброто, което човек може да пожелае, но е най-доброто за последните 5 години", обясни Орешарски и допълни, че за разлика от други години сега в бюджета има и буфери.

Той обясни още, че енергетиката не е в добро състояние, но правителството е предпочело да задържи цените. "Анализите показват, че някои от участниците реализират 30-40% рентабилност. Не се справихме за една година, което е критика към нас, но не съм си и представял, че може да се справим за такъв срок", заяви Орешарски.

Той коментира и възникналата ситуация около КТБ, като подчерта, че от оценката на активите и пасивите, която ще отнеме поне седмица, ще се определи дали банката е декапитализирана или не е.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

25.06 2014 в 14:09

субективистично погледнато трябваше да си подадете оставката още дори преди белият бус да беше минал през площада

24.06 2014 в 20:07

// попиля всичко постигнато от герб, имам предложение за игра - няма цацаров , няма йовчев , фсички барабар с директори областни и останалите назначени от тях //

Гробар, това е диагноза!!!
---------------
Йовчев и Цацаров са Гробарски назначения!!!
----------------
Гробарите, що като искате власт и сте еди колко си милиона не спретнете поне един протест!!!
------
Уф обърках се, гробарите са цървули и трябва да ги карат с рейсове, иначе могат един тир с прасета да докарат.

24.06 2014 в 17:54

"Цената на оставането на едно правителство е субективистична. По същия начин стои и цената за преждевременното оставане", подчерта Орешарски.

И Орешарски започна да се изказва като Цецерон и "проф". Мариана Георгиева.

24.06 2014 в 17:47

Към коментар № 2 от косата:

"Какво още трябва да стане, че да разкараме от властта?"

Отговарям: Да си свършим работата - сиреч, всички на площада и да ги изметем веднъж завинаги!

С писане (плакане) по форумите нищо няма да излезе... ще ни правят на маймуни още 3 години.

24.06 2014 в 17:40

Абсолютно вярно е това, но този малоумник не е чул за разделението на властите. А през цялото време се опитваха да ни облъчват, че кабинета е експертен и надпартиен!!! Тези толкова са се оплели в
лъжите си, че каквото и да кажат стават смешни и цирка е тотално гротестен! Или да използвам думите на Йовчев от днес РАЗИГРАВА СЕ ВОДЕВИЛ! ОСТАВКА МАЛОУМНИЦИ!

24.06 2014 в 17:32

"преждевременното оставане" е абсолютен хит сред новите термини в българския език. Без световен аналог. Даже "мирни военни формирования" на Путин не може да го бие!

24.06 2014 в 17:31

Към вас едва ли би се използвала уважителна форма господин главен експерт на глупостта! Актив и пасив на банката, всеки първокурсник по икономика знае, че счетоводството при банките е обърнато, тоест активи са раздадените кредити, но въпроса е дали тези кредити са дадени на свързани лица тоест самите акционери с техните фирми-тип пощенска кутия и на мениджмънта, който управлява банката, както стана източването 1994-1996г. на банките и последвалия фалит! БНБ е силна, а и финансовата в това число е силно регулирана, БНБ е независима институция, но как ще коментирате решението на вашия аватар Чобанов, който не уважи БНБ и вместо да говорите синхронизирано, този бузко сочен посочи друго вместо да уважи БНБ? ЯВНО И КООРДИНАЦИЯ НА МЕЖДУИНСТИТУЦИОНАЛНО НИВО НЯМА, ГОЛЯМА ПАРОДИЯ СТЕ И ЗАТОВА ТРЯБВА ДА СИ ХОДИТЕ ГОСПОДИН ГЛАВЕН ЕКСПЕРТ! ОСТАВКА НЕКАДЪРНИЦИ!

24.06 2014 в 17:11

милия , той пак неразбрал , човек да го ожали тоя нещастник дето попиля всичко постигнато от герб, имам предложение за игра - няма цацаров , няма йовчев , фсички барабар с директори областни и останалите назначени от тях / да не забравим мая и миков/ ги пускаме от орлов мост по цариградско до околовръстното и който оцелее от нароната любов да не му се търси отговорност


24.06 2014 в 16:45

За пореден път Орешарски показва че е кукла на конци и няма грам доблест сам да вземе едно решение!

24.06 2014 в 16:36

Другарю оставка подава лицето премиер, а не партията. Ти я подай пък после партиите ще решат дали да я вземат. И без това освен да крадеш за друго не ставаш, както видяхме във Варна.