Орешарски: Повече в политика не участвам

OFFNews 09 юли 2014 в 19:22 18428 38

Снимка: government.bg

Аз не намирам основания за актуализация на бюджета - нито на държавния, нито на НЗОК. Към края на май дефицитът на касата е на равнище, което не е по-високо от същия дефицит миналата година към края на май - няма промяна в картината като сравним една година назад. Убеден съм, че касата сама може да се справи с този дефицит. 

Tова заяви министър-председателят Пламен Орешарски в интервю пред БНТ.

Според премиера притесненията идват от това, че няма работещ парламент.

Много лесно се пледира да се дадат пари на НЗОК и много трудно се отговаря на въпроса откъде да се вземат тези пари, заяви Орешарски.

След оставката на кабинета ще наблюдавам новите избори и новата политическа конфигурация като гражданин. Можете да ме поканите да коментирам тогава като гражданин и икономически наблюдател, ако въобще съм ви интересен. Не бих участвал повече в политически кампании, призна премиерът.

Той се похвали, че е успял да въведе "колегиален стил на работа и колективизъм при работата на Министерския съвет".

Към днешна дата имаме по-добре работещи институции, по-голям оптимизъм в бизнеса, по-устойчива обществена среда. Доверието отвън към нас всички е по-голямо от доверието между нас самите, твърди министър-председателят.

За тази една година - май 2013-юли 2014 г., управлението може да бъде определено като: „Труден период след труден период“, каза Орешарски.

За съжаление политическата нестабилност, която прозираше още в самото начало на мандата, продължи прекалено дълго. Дори в последните месеци вместо да затихва, всички сме свидетели, че тя се разгорещява. Много се надявам предсрочните избори да доведат до структура на парламента, която да бъде по-устойчива, подчерта Пламен Орешарски.

По колата на съпругата ми има доста щети от вчершната градушка, призна още премиерът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!