Орешарски не иска нито да е служебен премиер, нито депутат

OFFNews 14 декември 2016 в 12:24 4177 3

Снимка bTV

След предсрочните парламентарни избори няма да има кардинално различна ситуация. В Народното събрание ще влязат по-малко партии и двата основни политически субекта ще спорят коя да е първата сила. От това следва, че няма лесно да се състави кабинет, коментира пред bTV бившият премиер Пламен Орешарски.

Той не вижда смисъл да се протака конституционната процедура по връчване на мандати - така се излагал президентът.

Орешарски е на мнение, че е излишно да има правителство само за празниците и напомни, че кабинетът в оставка трябва да изпълнява задълженията си. 

Пламен Орешарски смята, че е постигнал нелош резултат на последните избори, на които се яви като кандидат-президент, подкрепен от ДПС. Той твърди, че не е получил финансова подкрепа от партията.

На въпроса дали са му предлагали да стане премиер отново той отговори: „Не ми е предлагано да съм премиер и не бих приел. Не бих бил премиер за празниците”. Той не се вижда и като депутат.

СДС няма нищо общо в момента с автентичното дясно, каза още Орешарски: "Не ми се иска онова СДС от 90-те да стига днес до ситуация да моли някой друг да бъде премиер".

Според него, дясното в България е в дълбока криза от 2009 г., подобно на цялата политическа система. 

Бившият премиер не подкрепя предложението държавната субсидия да се намали на 1 лев, защото "това би поставило партиите в корпоративна зависимост."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13277

3

66

14.12 2016 в 16:16

тоя винаги или лъже или мълчи

29585

1

Izalina

14.12 2016 в 12:38

Имаме съгласие. И ние не те искаме.
Нито пък мнението ти.