СДС взеха третия мандат - ще пробват да правят правителство

OFFNews 13 декември 2016 в 10:58 12916 12

СДС взеха третия мандат - ще пробват да правят правителство

Президентът Росен Плевнелиев връчи третия мандат за съставяне на правителство на Реформаторския блок. Изненадващо представителите на реформаторите, които бяха главно от СДС, не върнаха мандата, а седнаха на масата в президентството, за да обсъдят действията си с президента.

Папката с мандата взе Румен Христов, заместник-председател на СДС и депутат от Реформаторския блок. Именно групата на СДС беше против мандата за съставяне на правителството да бъде върнат, както председателският съвет на РБ обяви, че е решил. На "Дондуков" неочаквано нямаше представител на партията на Меглена Кунева Движение "България на гражданите" и очаквано нямаше на ДСБ на Радан Кънев.

Връчвайки третия и последен мандат за съставяне на кабинет, Плевнелиев каза, че ще се радва, ако бъде направено усилие да се сформира правителство. „Понякога и 1% шанс може да бъде 100% шанс“, каза президентът. "Заслужава си да се опита в обстановка на кризи около нас и по света“, добави държавният глава.

Реформаторският блок ще вземе мандата и ще се опита чрез консултации и разговори с ГЕРБ да го реализира - каза веднага след заседанието на на Изпълнителния съвет на Блока и парламентарната група зам.-председателят на СДС Румен Христов.

Той подчерта, че за тях е важно да има стабилно правителство в България предвид всичко, което се случва.

Според него възможността не е изчерпана и разговорите ще продължат.

По думите на Христов, ако получат подкрепа от най-голямата политическа сила - ГЕРБ, ще има правителство. Срокът е следващият понеделник. Ако не се разберат, мандатът ще бъде върнат.

Зам.-председателят на СДС е определен да получи днес проучвателния мандат от държавния глава Росен Плевнелиев, на "Дондуков" 2 той е придружен от Костадин Марков и Борислав Великов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

29217

12

Лопе де Вега

13.12 2016 в 14:03

А кое е изненадващото? Това, че взеха мандата? Ми не е! Отдавна си казаха, че ще бутнат на боко, само и само да ги остави още две годинки на власт. Трагедията на хората в Хитрино им даде повод и причина да направят правителство боко-3. щОТО Е СПАСИТЕЛ, ПОВЕЛИТЕЛ И ОПРАВИТЕЛ! Дали ще успеят? Не вярвам. Боко е прост, но тези май са по-прости.

Поздрав!

63994

10

Red or Dead

13.12 2016 в 12:43

”...фин и честен политик...”

Хииихииии...объркал си рубриката,тук не е виц на деня:-) :-) :-)

Иначе,направо си е префинен..ама виж проблема с честното е сигурен...

29585

8

Izalina

13.12 2016 в 12:18

да удължим агонията, м?

77927

4

El Commandante

13.12 2016 в 11:08

"фин и честен политик"

Ахахахахахахахахах, тва за Радан ли бе?
Ахаха ненене не мога,ахаха...

77927

3

El Commandante

13.12 2016 в 11:07

Деформаторите са отчаяна пасмина маргинали, които са съвършено наясно че следващия парламент ше го гледат по телевизията,затва драпат със зъби и нокти да изкопчат нещо от ситуацията, боклуците....