"Омбудсманът трябва да бъде при хората, аз това го мога"

OFFNews 21 юли 2015 в 08:38 3932 15

"Омбудсманът трябва да бъде при хората, аз това го мога. Мога да отида на терен, там, където хората са унизени, с тежки проблеми в болниците, здравеопазването, гетата." Това заяви депутатът от БСП Мая Манолова, която е кандидат за омбудсман. 

Според Манолова омбудсманът е "крещящо необходим" и "има огромни правомощия". 

Червената депутатка призна, че от известно време е обмисляла тази кандидатура. "Наистина искам да стана омбудсман, за да продължа това, което не успях да направя особено ефективно в парламента", допълни тя. А ако това стане "мога да обещая, че медът ще е за гражданите, а жилото за неработещата администрация". 

Мая Манолова днес ще се срещне с ГЕРБ и Патриотичния фронд, за да обсъдят кандидатурата й за омбудсман. 

"Не съм водила конкретни разговори с никоя политическа сила до този момент. Официалните разговори ще започнат от днес, а първите, които проявиха желание са ГЕРБ и Патриотичния фронд", заяви Манолова пред Нова телевизия.

Целта на разговора е ясна, смята депутатката от БСП - "в един нормален разговор да обясня защо приех номинацията".

Депутатът от БСП е щастлива от факта, че голяма част от Реформаторския блок, както и знакови лица от ГЕРБ имат положително отношение към кандидатурата й. "Не съм убедена, че мнението на групата на ГЕРБ по моята кандидатура е еднозначно, еднородно", смята обаче Манолова. 

"За да бъде избран омбудсман са необходими повече от половината народни представители. Ясно е, че нито една парлементарна група не може да избере сама омбудсман." Така Манолова, която е един от най-големите критици на ГЕРБ коментира факта, че сега разчита на тяхната подкрепа. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!