Октай: АБВ напусна властта, защото не получи подкрепа за Първанов

OFFNews 17 май 2016 в 09:36 4941 1

Снимка БГНЕС - архив

Ще има предсрочни избори, но няма да са сега. Няма как в сегашната конфигурация АБВ да влязат в парламента до шест месеца.

Това заяви Антон Кутев от БСП по Нова тв. „Трябва ни общ кандидат и той да бъде външен и за АБВ, и за БСП. Двете партии не са достатъчно силни сега, за да спечелят изборите. Калфин в момента е абсолютно неизбираем. Няма личност в АБВ, която да обедини Левицата. Кандидатурата трябва да излъчва пълна промяна на статуквото. И ако не застанем с лицето си за пълна промяна, това ще ни доведе до поредния провал”, коментира 

„Тези президентски избори ще определят развитието в политиката на страната в следващите 10 години. Калфин ще бъде сигурен кандидат на АБВ. БСП ще бъдат втори, АБВ ще бъдат трети, четвърти или пети”, коментира пък Осман Октай. 

"От 6-7 месеца Първанов търси възможност как да се кандидатира още веднъж като президент. Търсили са контакт с ГЕРБ преди да внесат въпроса в Конституционния съд. Имало е контакти между хора на Борисов и на Първанов дали е възможно да се пристъпи към това питане. Драматичното изтегляне на АБВ от правителството е, когато са получили отказ от хората на Бойко Борисов, че те не биха се намесили с влияние в Конституционния съд", заяви Октай. По думите му "кандидатът на ГЕРБ ще бъде в много тежка ситуация, защото всички партии и задкулисието ще играят ва банк срещу него, както през 2001 г.". 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!