Очаквано заседанието на парламента се провали

Нели Чолашка 17 юли 2014 в 09:22 1446 4

Парламентът не събра кворум.

Народното събрание отново не събра кворум и заседанието се провали. ГЕРБ предупреди вчера следобед, че няма да влезе в пленарната зала, след като бюджетната комисия не успя да гласува проекта на актуализация на държавния бюджет и бюджета на Здравната каса.

Председателят на парламента Михаил Миков дори не направи опит за втора регистрация, а обяви край на заседанието още след първия неуспешен опит. Депутатите от ГЕРБ са в сградата на парламента, но не влязоха в пленарната зала.

Заседанието на парламентарните комисии по бюджет, здравеопазване и икономика, които трябва да приемат на първо четене промените в бюджета, беше изтеглено за 10 ч.

Миков предупреди, че при успешно проведено заседание на комисиите може да свика по-късно днес извънредно заседание на парламента.

Вчера работата на комисията беше прекъсната по настояване на БСП, които се оказаха изненадани от промените в държавния бюджет, предложени от кабинета и поискаха време да се запознаят с тях. Групата на БСП се съвещава от 8 ч. сутринта в парламента заедно с финансовия министър Петър Чобанов и здравния Таня Андреева.

От ГЕРБ пък се разсърдиха и казаха на БСП и ДПС да търсят напусналата парламента "Атака", за да гласуват актуализацията на бюджета.

На заседанието на бюджетната комисия ще проличи дали са размислили.

Ако няма актуализация на държавния бюджет, няма как да се актуализира и бюджета на Здравната каса, която има пари да се разплаща с болниците до септември.

Правителството предала на касата да се отпуснат допълнително 225 млн. лв., което с около 100 млн. лв. по-малко, отколкото поиска Надзора на НЗОК.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!