„Общото между ромите и гърците е, че не искат да плащат“

OFFNews 20 юли 2015 в 09:55 2610 13

Общото между българските роми и гърците е, че не искат да плащат. Това заяви пред bTV икономистът и бивш депутат Венцеслав Димитров.

Ако се направи референдум сред ромите с въпрос дали искат да плащат ток и вода, отговорът ще е „не“, посочи той.

По думите му Гърция се опитва да живее така, както ние сме живели при Тодор Живков.

И те ще поискат опрощаване на дълг, както ние сме поискали в зората на демокрацията, но няма да им разрешат, защото се водят развита държава, подчерта икономистът.

Той е категоричен, че няма как България да помага на Гърция, тъй като сме 3-4 пъти по-бедни от гърците на глава от населението.

Според Димитров е важно Гърция да отвори банките си, защото в тях има около 110 млрд. евро.

Относно ситуацията в страната той каза, че банковата система се е стабилизирала, след като беше разклатена при затварянето на КТБ.

Главният виновник за ситуацията с КТБ е тогавашният управител на БНБ Иван Искров, но никой не го е обвинил, смята Венцеслав Димитров.

По думите му е грешка, че КТБ не е била одържавена още миналата година, защото сега държавата ще си върне много по-трудно парите.

Проблем за новия управител на БНБ Димитър Радев ще бъде това, че през последните 15 години не е участвал в политическия живот в страната, каза още Димитров и допълни, че според него Радев не трябва да оставя в БНБ подуправителите на Иван Искров.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!