Ексклузивно СРС освободи Димитър Стоянов от ареста

Новините на турски отиват в БНТ2

Патриотите спазариха подкрепата за кабинета срещу два поста

OFFNwes 05 декември 2014 в 14:05 6949 11

Валери Симеонов и Красимир Каракачанов.

Новините на турски се местят от БНТ1 в БНТ2.

Това съобщи Найден Зеленогроски от Реформаторския блок след съвместен брифинг със съпредседателите на Патриотичния фронт Валери Симеонов и Красимир Каракачанов.

Свалянето на новините на турски от националния ефир (сега те се излъчват всеки ден веднага след новините на български в 16 ч) е едно от условията на ПФ, за да продължат да подкрепят кабинета.

Освен това те ще получат и два поста във властта - един зам.-военен министър и зам.-областен управител на София. Валери Симеонов отказа да назове имената на кандидатите, които ще предложат за двата поста. Те не били политически кандидатури, а доказани експерти.

Именно назначаването на зам. военния министър Орхан Исмаилов и на областния управител на София Веселин Пенев, които са членове на НПСД на Корман Исмаилов, стана причина ПФ да обяви, че може да оттегли подкрепата си за правителството.

ПФ получават двата поста на фона на публично заявеното от тях намерение по време на преговорите за съставяне нап равителство, че няма да искат постове във властта, защото били против политическите назначения.

Здравният министър Петър Москов (РБ) коментира, че "това ще са последните публични разговори, които започват с "ако не направите това и онова, няма подкрепа". Ще намерим начин да координираме тези неща помежду си, заяви той.

По думите на Валери Симеонов всички бъдещи политически назначения на правителството ще бъдат съгласувани с Патриотичния фронт.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!