Quantcast

Свалят новините на турски от програмата на БНТ 1

От 15 години по нациoналната телевизия следобедните новини се превеждат на турски

OFFNews Последна промяна на 08 ноември 2014 в 15:57 9231 21

Има една идея, която отдавна съществува, а именно тези предавания, които са за турската общност, да преминат към регионалните центрове с културна насоченост, но този въпрос е особен и трябва да се оформи.

Това обяви новият вицепремиер по коалиционната политика Румяна Бъчварова пред Дарик по повод искането на Патриотичния фронт, който има споразумение с ГЕРБ за подкрепа, да се свалят новините на турски по БНТ.

От 15 години по БНТ следобедните новини се превеждат на турски. Това беше въведено от кабинета "Костов".

„Оказа се обаче, че това е един доста скъп продукт и за да се реорганизира тази дейност, трябват допълнителни средства", коментира Бъчварова.

По повод структурата на министерствата Бъчварова обяви, че всеки един министър ще си предложи екипа, но той ще се одобрява от премиера Бойко Борисов и Борисов има право на вето, отчитайки политическия баланс.

„Всеки министър сам ще си предлага зам.-министрите. Даваме си сметка, че ГЕРБ има най-много подготвени кадри и където се наложи, ще помагаме", каза Бъчварова.

„Проведените преговори за съставяне на кабинет имаха стратегия и тя беше да се постигне обединение около програми и политики, а не толкова аритметичен сбор. Вариантът се оформи към края. Имаме 136 гласа, които са подкрепили правителството в парламента. Има коалиционно споразумение между нас и Реформаторите, но мнозинството гласува за нас.

В момента ние сме подкрепени от четири партии, като установихме, че можем да намерим и по-широко съгласие в парламента. Предполагам, че когато ни е поздравил с правителство на малцинството, Жозеф Дол е има предвид формулата 2:1:1. От тук нататък всеки, който е съгласен с нас, нека ни подкрепи", коментира още Бъчварова.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10.11 2014 в 20:37

защооо аллах защоооооо....

09.11 2014 в 22:08

Време беше!

09.11 2014 в 19:39

Те атака може и да са ги предлагали, но като дойде време за действие почнаха с ДПС хоро да играят срещу България. Логично е щом си българин и живееш в България ти трябва да знаеш български, ако смяташ, че не е нужно да знаеш български - България няма нужда да ти предлага новини на родния ти език. Какви са тия смешки!? Ромите са повече от турците да има новини и на ромски хаха Може и масонска телевизия да се пусне или ДС TV

09.11 2014 в 13:04

Някой беше писал за малцинствата - алоу благодарение на червените мародери и творениата им (бсп,д(п)с, ндсв, герб, атака, ббц ...) българоговорящите вече клонят към малцинство

09.11 2014 в 04:05

Помним Иван Оглу Костовлъръ. Национален предател!