Новият здравен министър обеща да се придържа към политическата програма

OFFNews 04 май 2017 в 16:30 3684 1

Снимка БГНЕС

"Тук съм в качеството си на експерт и съм тук, за да изпълня или да дам всичко от себе си за реализацията на политическата програма на правителството, което ме е упълномощило за това. Тоест аз ще се движа стриктно по управленската програма и моите усилия ще бъдат насочени за постигане на резултати в тази посока".

Това заяви новият здравен министър проф. Николай Петров при приемането на поста от служебния министър Илко Семерджиев. 

Преди официалното предаване на поста Петров и Семерджиев разговаряха на четири очи в продължение на повече от час.  

Петров обясни, че вече има идея за зам.-министри, но докато не бъдат одобрени от премиера Бойко Борисов, няма да съобщи имената им. 

Семерджиев връчи на новия министър отчет на всичко свършено по време на мандата му и препоръки какво е вече започнато и трябва да се довърши.

"Желая му успех, защото за здравеопазването няма никакво значение кой какъв пол е, какъв цвят е, какви политически разбирания има. Ние се грижим за хората и за нас е изключително важно тази грижа да е ефикасна, ефективна, целенасочена и резултатна", заяви Семерджиев.

"Това е факт. Здравеопазването и още някои сфери се нуждаят от експертиза и работа и резултати, и политика до степен когато се касае за посоката, в която трябва да се развива", отговори Николай Петров и увери, че всичко добро, което е било започнато по време на служебния кабинет, ще бъде продължено.

На въпроси от журналисти кой е успял да го убеди да поеме поста и дали е имало влияние от страна на президента Румен Радев Петров посочи само, че е бил поканен от премиера Борисов, а останалото е излизане от темата. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

17439

1

мнение от IP

04.05 2017 в 16:53

Много информативно....Остава и Цецка Цачева да каже, че ще се придържа към нещо...и може да заспим като при тройната коалиция.Крещящата нужда от реформи във всички сфери се отлага. А когато се събудим, ще кажем, я! всичко си беше спокойно, какво стана.