Нов протест срещу избора на Бат’ Сали за депутат от Кюстендил

OFFNews 10 октомври 2014 в 08:00 1434 0

Протестът на хората от Дупница пред ЦИК в сряда.

Трети ден продължават протестите срещу влизането на Александър Методиев от ДПС с прякора Бат' Сали в парламента като депутат от Кюстендил.

Той получава мандата с гласове от чужбина, а не с реална подкрепа от район Кюстендил. Бат' Сали е от Самоков и е от ромски произход.

Протестите започнаха от Дупница в сряда и тогава се пренесоха пред сградата на ЦИК. Вчера в Кюстендил имаше протестен митинг. 

Днес в Дупница отново ще се проведе мирен граждански протест, който е насрочен за днес от 8 часа на площад „Свобода”. В Дупница започва и събирането на подписка под надслов: „Да спрем подмяната”.

Хората от Кюстендилско плашат с протести пред 43-тото Народно събрание, докато не приеме промени в Изборния кодекс, с които да се обособи изборен район "Чужбина". Така ще е ясно кого точно вкарват в парламента българите, които гласуват зад граница.

В момента ЦИК не може да промени факта, че Бат' Сали влиза като депутат от Кюстендилски район, защото това предвиждат законът и формулата, по която се разпределят мандатите, обясни говорителят на ЦИК Цветозар Томов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!