"Нормално е като опозиция да имаме диалог с ГЕРБ, не търсете под вола теле"

OFFNews Последна промяна на 11 юли 2015 в 14:49 3306 12

"ГЕРБ е основният субект на властта, а ДПС е една от основните опозиционни партии. Диалогът между ДПС и премиера, като председател на ГЕРБ, е по оста власт - опозиция", заяви Лютви Местан, цитиран от "Фокус".

Той добави, че във въпросния диалог не е редно да се търсят други политически знаци, като например за прекрояване на властта или за бъдещи коалиции.

„В същото това време съществува и разбирането, че в една нормална демокрация между властта и опозицията не следва да има непреодолими Берлински стени. Властта и опозицията трябва да бъдат в диалог, особено по тези въпроси, които засягат националния интерес, или по теми със значим обществен интерес”, каза Местан.

Той смята, че е нормално общини със смесено население и слаба социално-икономическа среда като Момчилград да представляват сериозен интерес за политиците.

"В този смисъл е съвсем нормално вчера премиерът и председателят на една от основните опозиционни партии да прережат заедно лентата на един много важен за Момчилград обект – градското пречиствателно съоръжение", изтъкна политикът.

Според него силата на една партия, каквато е ДПС, се измерва и в това тя да бъде доблестна да признае положителните стъпки на политическите си опоненти.

"Затова ДПС не може да не признае фактът, че премиерът Бойко Борисов е откликнал на молбата на няколко техни кметове за ключово важни инфраструктурни проекти, с което се свързва развитието на тези общини", добави лидерът на ДПС.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13.07 2015 в 11:43

Вие никога не сте били в опозиция. Крадливи анадолци. Управлявахте и при Костов, и при Сакскобурготски, и при Станишев, и при Боко тиквата. Жан Виденов ви се опря и инсценирахте хиперинфлация, Орешарски спря да ви слуша и го свалихте за да дойде послушкото Борисов

12.07 2015 в 10:29

#8/Сотир е назначен от Борисов и Борисов по-късно разбира че Сотир е внедрен в ГЕРБ както и Пеевски с цел пълно унищожение на Борисов, но пъкления план не сработва!!! Още 2013г Борисов казва че са искали да го вкарат в ареста (но за какво!!!!!!) и там някой да го убие!!!Това го каза Борисов по ТВ-те!!!

11.07 2015 в 18:34

off-чо, само три неграмотни въпроса по въпроса за независимата от Бойко съдебна власт може ли, мило мое?

1. Г-н Цонев абсолютен престъпник ли е?
2. Кой арестува човека-глас и защо?
3. Ало, Ваньо, прокуратурата ли е?

11.07 2015 в 16:33

07 съветвам те да прочетеш във вили петия какво значи демокрация и разделение на властите. Явно ти липсва на,аното образование и съжалявам че не мога да възприема оценките на очевидно неграмотен човек

11.07 2015 в 16:18

А що се отнася до "прокуратурата", само тролчетата се правят, че не знаят чие назначение е Сортир.

11.07 2015 в 16:16

03, ти трябва да си завършен идиот, за да си въобразяваш, че "правосъдие" е нещо, което съществува само по себе си в някакъв вакуум и работи оттам.

За да има правосъдие, трябва да има някой, който да го извършва, а при Боцко тоя някой липсва вече за втори път, както, впрочем, липсва в абсолютно всички правителства на прехода досега.

За сметка на това, има очебийни признаци на договорки, като почнем оттам, че ДПС разтуриха две седянки на БСП -- през 2009-та и миналата година за Боце.

При това втората седянка се разтури след преговори за властта, които даже не ги покриха от стадото оффчовци.

11.07 2015 в 16:15

абе и двамата сте на общо командване, ама простата рая така не и светна, че пет пари не давате за нея - ни сава, ни буда

11.07 2015 в 15:55

kонбекон, иди го разправяй на безмозъчните АТАКИСТИ(лум пени, ултраси, крайни комунисти), които всъщност, наистина подкрепиха министърпредседател(Орешрако) на ДПС, осигурявайки им кворум, за избирането му.Представете си, баш "националиста" Перхидролов, собственно ръчна кликна "Не!" , осигурявайки тъй нужния им човек за 50+1 ! Урод !

11.07 2015 в 15:39

Според мен Борисов се страхува единствено от етнически конфликт и това обяснява толерантното му поведението спрямо наглостта на етническото образувание. А що се отнася до борбата с обръчите от фирми, на децата е ясно, че това е работа на прокуратурата, но защо възрастни не го знаят......

11.07 2015 в 15:32

#01 ако избрания на власт ще "посяга" на нечии интереси, защото е на власт, това не мисля, че се нарича демокрация и аз със сигурност не искам да живея на подобно място!

Единствения начин да се "посяга" е със присъда за извършено престъпление. Всичко различно от това означава връщане към комунизма.

“Those who surrender freedom for security will not have, nor do they deserve, either one.”


― Benjamin Franklin