Костов скастри ДСБ и РБ, че не го защитават след разпита за КТБ в следствието

OFFNews 10 юли 2015 в 22:54 6189 17

Иван Костов.

Ако Местан каже, че съм лихвар - видя се какъв лихвар съм, щом съм вложил повече пари, а съм изтеглил по-малко. Ако Местан има интерес да напада Реформаторския блок през Иван Костов, депутатите от РБ защо не защитят блока, като кажат, че това е абсолютно несъстоятелно твърдение? Защо не го направиха досега?

Това заяви бившият премиер и бивш лидер на ДСБ Иван Костов пред bTV.

Защо депутатите от Реформаторския блок не опровергаха това? Толкова е лесно - попита той и заяви, че в момента е само "редови член на ДСБ."

На въпроса кой има интерес Костов да бъде разхождан до следствието бившият лидер на ДСБ отговори така:

"Политическите противници на Реформаторския блок са дълбоко убедени, че по този начин му нанасят щета. Може би наистина му нанасят щета. Но по начина, по който РБ и колегите от ДСБ, се вижда, че те не се реагирали въобще - те считат, че нямат никаква щета. Замълчали са, не са преустановили тази кампания".

На 8 юли Костов даде показания по две досъдебни производства – за преференциалната лихва, предоставена му от Корпоративна търговска банка (КТБ) и за това как неговата Лаборатория за управление на риска е получавала пари от банката.

Никога няма да изпадна в положение на човек, който търси защита, защото няма от какво да се защитавам - това за мен е унижение, категоричен е Костов.

Виновни за КТБ са тези, които крадат банката в момента, тези, които си я делят. Води се кампания срещу хиляди вложители, които бяха нарочени за виновни, каза още бившият премиер.

Според него прокуратурата са намерили виновника в лицето на хората.

Наблюдаващите прокурори имат правомощията да спрат това безсмислено упражнение, твърди Костов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!