Нинова за третия мандат: Направих всичко по силите си

Обявиха ме за некомпетентна и алчна за власт, страда лидерът на БСП в статус във фейсбук

OFFNews 27 юли 2022 в 16:18 2664 4

Корнелия Нинова

Снимка БГНЕС

Корнелия Нинова

Направих всичко по силите си. Оттук нататък отговорността е на президента, написа във Фейсбук лидерът на БСП и вицепремиер в оставка Корнелия Нинова. 

По-рано днес Народното събрание отхвърли предложението на БСП за приемане на Законодателна програма на Народното събрание за периода юли-декември 2022 г. и така то отпадна от седмичната програма на НС. След това лидерът на парламентарната група на БСП Георги Свиленски обяви, че БСП утре ще върнат мандата

Публикуваме целия текст на Корнелия Нинова без редакторска намеса:

"Днес след като обявихме, че утре връщаме мандата неизпълнен, ми се обадиха разтревожени десетки асоциации на средни и малки предприятия, работодателски организации, домоуправители, граждани. Твърдението на всички е, че хаосът с цените на енергоносителите, който се задава и липсата на решения на КЕВР, ще бъдат фатални за икономиката и семействата. Настояват за спешни решения на правителството в оставка и на Народното събрание. Искам да им кажа: направих всичко по силите си, за да помогна. Предложих открити и честни преговори за правителство, което да даде сигурност и спокойствие. Атакуваха ме, че имитирам, за да остана министър.

Предложих парламентът да продължи работа до 15.08 и да задържим мандата дотогава. Нападнаха ме, че нарушавам Конституцията, и че го правя от жажда за власт за още две седмици. Предупредих какво ни чака без председател на КЕВР. Обявиха ме за некомпетентна и алчна за власт.

Внесох програма и закони, които щяха да решат много от проблемите. Днес даже и не ги допуснаха в дневния ред на парламента.
Направих всичко по силите си. Проявих търпение, търсих мостове, предлагах решения. Сега се разбира, че съм била права, но е късно. Утре връщаме мандата. Яростта, омразата и желанието за бързо идване на власт на стария модел на управление от страна на ГЕРБ, ДПС, ИТН и “Възраждане”, уби всяка възможност за държавническо и разумно решение за излизане от кризата. Оттук нататък отговорността е в ръцете на президента и на онези, които не проявиха никаква грижа за хората и грам мисъл за следващите месеци."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2000

3

Райчо

27.07 2022 в 17:41

Този път Нинова беше мъжко момиче- много по-диалогична, мислеща и точна от всички останали! Жалко за усилията й. А пропо никога не съм гласувал за БСП.
 
X

Да помогнем на украинските деца!