Нинова: За ГЕРБ европейската идея е чалга и алкохол

OFFNews Последна промяна на 26 април 2018 в 08:23 2157 0

"ГЕРБ отвориха битка с всички и с всичко. Те водят война с президентската институция и така разрушават държавността. Водят война и с опозицията, която изпращаха в Сибир от трибуната на Народното събрание и така разрушават парламентаризма. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на честването на 70-ата годишнина от учредяването на Коларовската районна партийна организация и 30 години от създаването на Районните партийни организации Сердика, Надежда и Връбница.

Според нея ГЕРБ са отворили  и битка с народа си, когато са накарали хората с увреждания да стоят с патериците на паветата пред парламента и не са ги допуснали в Народното събрание, заклеймявайки всеки протестиращ за платен провокатор.

"Те имат чувство за единственост. Всеки, който има различно мнение, бива подлаган на натиск и заплахи. Така обявиха битка и на най-святото ни право - да бъдем свободни хора. Те узурпираха европейската идея и я опорочиха, като я сведоха до чалга и алкохол на младежки форум за бъдещето на Европа. И когато чуха тежката оценка на младите европейци, че ГЕРБ са съсипали усилията на поколения млади хора, не се посвениха да нападнат и тях. Агресията на ГЕРБ и заклеймяването на инакомислещите вече премина границите на България и стъпи в Европа. Такава България ли искаме?", попита Нинова соцактивистите.

Тя им обеща да им върне правото да бъдат свободни хора, да не се страхуват, да изразяват мнението си и да се борят за правата си.

"БСП може да промени България. Нека спасим народа си от изчезване и да направим така, че той да живее добре. Сила сме, в която се съчетават мъдрост и опит, енергия и младост, в името на една кауза, – справедлив и достоен живот за българския народ“, каза Нинова пред събралите се над 500 души, представители на три поколения.

Лидерът на БСП призова към обвързване на икономиката с образователната система, за да се гарантират работа и кадри.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови