Нинова размаха пръст: Григорова ''да си погледне телефона'', влиза в капан

Градската организация на БСП в София няма право да одобрява и регистрира кандидат, заяви тя

Ружа Райчева 02 ноември 2023 в 12:41 15627 6

Корнелия Нинова

Снимка БГНЕС/Надежда Пеева

Корнелия Нинова

Лидерът на БСП Корнелия Нинова обяви слуховете за противопоставянето между кандидата за кмет на столицата Ваня Григорова и ръководството на партията за ненужни. Тя обаче инструктира Григорова "да си погледне телефона" преди да твърди, че Нинова не я поздравила за успеха ѝ на първи тур.

След като Ваня Григорова се класира за балотаж на местния вот в София, тя и лидерът на БСП направиха отделни изявление, в които избегнаха да споменат името на другата. Григорова не благодари на лидера на партията, а на свой ред Нинова нарече Григорова само "кандидатът на БСП". Вчера кметът на Перник Станислав Владимиров заяви, че в лявото политическо пространство се появява нов лидер и това е Григорова

Днес в своя позиция до медиите Нинова написа, че все повече говорители противопоставят Градската организация на БСП-София и Ваня Григорова срещу националното ръководство на БСП. Днес Нинова предупреди въпросните "говорители", че правят грешка и рискуват да провалят постигнатото през предизборната кампания:

"Предупреждавам - правите грешка и ще съсипете в последните 48 часа всичко постигнато дотук. Ще навредите на Григорова. Това внушение разколебава членовете и симпатизантите на БСП. А те са 55% от всички гласували за нея. Без тези гласове, тя нямаше да стигне до балотаж. Те са необходими и сега. За съжаление и кандидатката ни влиза в този капан. Преди да твърди, че не съм я търсила да я поздравя, да си погледне телефона."

Корнелия Нинова твърди, че всичко изговорено е дълбоко невярно, тъй като градската организация няма право да одобрява и регистрира кандидат и че това може да се направи само от Националния съвет на БСП, който в крайна сметка е одобрил Григорова. Нинова посочва, че регистрацията за изборите може да стане единствено с неин подпис на председателя на партията.

"Разбираме какво се цели, но някои хора си изпускат нервите. Овладейте си личните амбиции до понеделник, защото залогът е много по-голям от тях - промяна на 18-годишно лошо, крадливо и порочно управление на модела ГЕРБ в София", призова лидерът на БСП.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22548

6

dolivo

03.11 2023 в 07:56

време е Корни да я смени друга кака.

Тъкмо се появи маркетингов капитал.

788

5

jorj

02.11 2023 в 22:19

Не само телефона, и още нещо горещо.

905

4

Putyo

02.11 2023 в 16:15

Коледата идва за буля Курнела. Пари и :)

10298

3

AntiZ

02.11 2023 в 15:32

БСП (БКП) става все по-етническа партия. За да съм ясен-про циганска. Фотошопирания мангал григорова е време да избута от стола дойната крава.

1000

2

Един друг

02.11 2023 в 12:56

Корнела е права да се притеснява, защото Радев иска чрез Григорова да превземе отвътре БСП.

-529

1

6екеr4о

02.11 2023 в 12:47

Бабуля Корни пак хвърля къчове на всички страни, което със сигурност ще "помогне" на комунделската кандидатка да се провали на предстоящите избори!
 
X

Какво трябва да знаем за коклюша