И Нинова не спомена Григорова. БСП няма да подкрепи ГЕРБ на балотажите

Ружа Райчева 29 октомври 2023 в 22:29 10513 3

Корнелия Нинова

Снимка БГНЕС/Антон Станков

Корнелия Нинова

Лидерът на БСП Корнелия Нинова даде отделен брифинг от кандидата за кмет на София на партията Ваня Григорова и също не спомена името ѝ.

Ваня Григорова, която засега е втора в битката за кмет на София, не благодари на Корнелия Нинова за успеха си на местните избори в първия си брифинг в изборната нощ.

На свой ред Нинова обяви, че БСП се връща в местната власт с повишено доверие. По думите ѝ БСП имат по-добър резултат спрямо последните местни избори през 2019 г.

Корнелия Нинова заяви, че БСП печели в десетки общини на първи тур, но не пожела да каже кои, докато резултати се уточняват.

"Целта беше да разградим модела ГЕРБ. Факт е, че след 17 години моделът ГЕРБ в София тях сега ги няма. Продължаваме към следващата седмица. БСП се връща в местни избори с повишено доверие спрямо предишните избори", каза лидерът на БСП.

Тя е категорична, че БСП няма да подкрепят ГЕРБ на втори тур никъде. Корнелия Нинова заяви, че не може толкова години да се борят с ГЕРБ и сега да призоват хората да гласуват за тях. По думите ѝ това би било предателство. 

Според Нинова БСП отиват на балотаж в няколко областни града, сред които Силистра и Хасково.

Нинова каза, че БСП са доказали на хората, че са "последователни и принципни срещу сглобките и модела ГЕРБ". "БСП остана единствената партия алтернатива на сглобката, задкулисието и договорките", заяви тя.

Нинова не спомена името на Ваня Григорова в своето изявление, а я нарече "кандидатът":

"Мисля, че и кандидатът, и организацията работиха заедно. За балотажите ще говорим от понеделник нататък, но ако ме питате принципно - няма да призова никъде наши хора да подкрепят кандидати на ГЕРБ."

По повод с кои сили ще се коалират в новоизбраните общински съвети, Нинова каза, че ситуацията ще е "много по-шарена", отколкото на парламентарни избори и че не може да се направи една голяма коалиция за цялата страна.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-529

3

6екеr4о

30.10 2023 в 16:55

Някой беше написал в този форум прочувствена молитва за здравето на Нинова поне още 2 години, та да разтури окончателно червената кочина, искрено се присъедянавам към този молебен!

1000

2

Един друг

30.10 2023 в 07:23

Зад Григорова стои Радев. Чрез нея той иска да превземе БСП от вътре и изрита Нинова.
 
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews