Нинова: Програмата на ПП е много добра основа, за имена още не говорим

Ружа Райчева 06 юли 2022 в 14:50 839 0

Снимка БГНЕС/Благой Кирилов

Лидерът на БСП и вицепремиер в оставка Корнелия Нинова определи проектопрограмата на "Продължаваме промяната" като много добра основа. Тя подчерта, че разговори за имена засега не се водят. 

Нинова пристигна в Народното събрание, за да обсъди с групата на БСП дали ще подкрепят проектопрограмата на правителството. След като искането на Нинова Кирил Петков да не бъде предложен отново за премиерския пост бе изпълнено, БСП се върнаха на масата за преговори за съставянето на правителство в рамките на този парламент.

Днес Нинова, заедно с групата на БСП, обсъди черновата на програмата на ПП. Лидерът на БСП подчерта, че партията досега е била "социалният стълб в правителството" и затова имат предложения за допълнителни социални мерки, които не присъстват в сегашния вариант на проектопрограмата.

До час БСП ще се срещнат с ПП, за да обсъдят с кандидата за премиер на ПП - финансовият министър в оставка Асен Василев - техните предложения. 

"Държим в програмата да влезе отпускането на лекарства за деца под 18 години, безплатни учебници за децата от 1 до 12 клас. Както и готовият ни законопроект за въвеждането на патентен данък за микро и средни предприятия", обясни Корнелия Нинова. 

По думите ѝ на този етап, на база на предложената програма, отговорът на това дали ще има кабинет в рамките на този парламент е по-скоро "да".

Нинова заяви, че разговорите за структура на потенциалния кабинет и конкретни имена ще започнат утре след като днес се уточнят всички бележки по програмата. "Утре след обяд свикваме национален съвет, на който ще обсъдим какви имена евентуално ще предложим", каза Корнелия Нинова. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков