Нинова призова прокуратурата да се самосезира за сигналите на Илчовски за Борисов

OFFNews 06 май 2021 в 19:08 3596 2

Прокуратурата да се самосезира за сигналите на Илчовски за Борисов, призова лидерът на БСП Корнелия Нинова във Фейбук.

"Във връзка с изнесената в Народното събрание потресаваща информация от г-н Илчовски за премиера Борисов, най-нормалното е Прокуратурата да се самосезира и да започне разследване. Истината, каквато и да е тя, да бъде установена и обявена пред цялото общество. Така се прави в правовите държави", написа тя.

Вчера на заседание на Комисията по ревизията агробизнесменът Светослав Илчовски разказа за Мата Хари, която е снимала кюлчетата злато, пачки с пари и пистолет в спалнята на Бойко Борисов. Бизнесменът твърди, че пред очите му на рожден ден на Борисов "Иван Пилето" (собственик на фирма "Градус", която бизнесменът нарича "Гларус") и Цоло Вутов (собственик на 50% от „Геотехмин“ ООД) са подарили кюлчета за рождения ден на премиера в оставка.

Бизнесменът твърди още, че в присъствието на Борисов са му показвали клип със сексуални извращения с бизнесмен, лежащ в затвора. Докато Илчовски говореше, депутати от ГЕРБ нахлуха в залата, а депутатът Маноил Манев взе думата и говори близо час, като по този начин спря Илчовски. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови