Отзвукът от думите на Илчовски: Скандалът се разраства

OFFNews 06 май 2021 в 13:01 78559 3

Отзвукът от скандалните изявления на бизнесмена Светослав Илчовски и последвалия щурм на депутати от ГЕРБ, които с крясъци прекъснаха изслушването му пред парламентарната комисия по ревизията на управлението на Бойко Борисов, продължава да отеква.

Прави впечатление, че разкритията за Мата Хари и кюлчетата в нощното шкафче на премиера, сбирките в бившата резиденция на Тодор Живков Витошко Студена, за клипа със сексуалните издевателства над бизнесмена Миньо Стайков в ареста, рекета от страна на политици от ГЕРБ към зърнения бос са основна тема само в онлайн издания, докато националните телевизии или изобщо не се занимават с темата, или пропускат основните твърдения на Илчовски.

В същото време тв предаването на Сашо Диков по телевизия Евроком публикува анонс за предстоящо гостуване на човека, който вбеси тотално парламентаристите от ГЕРБ: 

В петък, 7-и май, в „ЕвроДикоФ“ от 20 ч:
Агробизнесменът Светослав Илчовски застава пред Стажанта със скандални детайли за:
- плейметката от спалнята с кюлчета и евро
- „балъците“ от кръга, близък до властта
- видеозаписите от следствените арести
- и... само Илчовски знае още какво?!

Днес с половин уста и премиерът Бойко Борисов коментира мегаскандала в парламента. Според него твърденията за рекет и корупция били “подгрети стари манджи”. 

“Не познавам Илчовски. Платили са на хора да излизат и да говорят”, каза Борисов на брифинг в централата на партия ГЕРБ.

Ето и някои от коментарите в социалните мрежи след изявлението на бизнесмена пред комисията, оглавявана от Мая Манолова:

Илиян Василев, бивш посланик в Москва:

Гледах заседанието на комисията по ревизия на управлението на ГЕРБ и скандалните разкрития на бизнесмена Светослав Илчовски. Видях и нахлуването на шпиц командата на ГЕРБ с цел прекъсване на заседанието на комисията. Познавам Борисов, начинът по който нахлуха издава паника и нареждане лично от него.
В действията на депутатите от ГЕРБ нямаше грам политика, имаше страх, неистов страх, че се разкриват тайни за тяхното управление.
В петък шоуто продължава.
Записът с издевателствата на Миньо Стайков ще изплува. Не забравяйте какъв е генезиса на този режим - мутри и продажни полицаи - ерго мафия.

Арман Бабикян, депутат от "Изправи се! Мутри вън!":

Вчера - човек разказа как се превзема бизнес, как се изнудват проценти, как се " задоволява" премиер, как се мъкнат кюлчета, какво е насилието в арестите...
Днес - телевизиите разказват как " агнетата придобиват коричка", колко самолета ще преминат и колко души се казват Георги...
Мъдри хора, които непременно не са политици, разказват какво е смелост в живота! Пак по телевизиите. Извисено някак си, нали?
А нещата са прости. Смелост е да търсиш истината. Някога ще я намериш, но ако не я търсиш тя няма да довтаса сама. Интелектуалец е да спиш пред дома на " човека", за да не го убият, а не да цъкаш с език по хонорарите на запад от България. Да, може и да е лъжа, но може и да е истина. Важно е да я търсиш!
Честит празник на всички търсещи, а другите - изчакайте, да видим какво ще стане и хуквайте в "правилната" посока.

Методи Лалов, председател на групата общински съветници на Демократична България в СОС:

Бойко Борисов никога повече няма да управлява. Едно от доказателствата за това е и че все повече хора проговарят публично за административния или престъпен натиск, на който са били подложени от това управление.
Разбира се, не трябва да подхождаме лековерно към разказаното. Трябва да накараме държавните институции да изяснят достоверността на всяко обвинение, което ще бъде изключително трудно като се има предвид, че Борисов напълни институциите с некадърници и престъпници, за да си осигури наказателна неприкосновеност.
Дори малка част разказаното вчера пред парламента от Светослав Илчовски да е вярно прокуратурата, МВР и ДАНС трябваше вече да се задействали и да му осигурят защита. И трябваше да започнат разследване срещу Бойко Борисов, Петя Аврамова и всички останали замесени лица.
Борисов никога повече няма да управлява лично. За да изкореним обаче престъпния модел на функциониране на държавата, установен от него, ю трябва да извършим така необходимите реформи в съдебната система, в правоохранителните органи и в държавните институции.
P.S. С нетърпение очаквам днешния брифинг на Борисов във връзка с вчерашните обвинения в изнудване. Също и пресконференцията на Иван Гешев.
Идват избори.

Валентин Кардамски, бивш пиар на БСП:

Нямам никакво съмнение в истинността в думите на Илчовски, заради истеричната и агресивна реакция на депутатите от ГЕРБ. Целта им не беше да защитят Борисов, а да заглушат бизнесмена на всяка цена. В разказа му има зловещи разкрития и те не се отнасят само за “Мата Хари”.

Много по-ужасяващо е, че министерствата в България са на подчинение на волята на мутри, облекли се в сака на бизнесмени; че републиката е разпарчетосана на феодални губернии; че премиерът назидава подчинение с видеа съдържащи насилие над бизнесмени в затворите и пр. Как да приемем присъдата-признание, че нацията ни е тровена години с най-некачествената храна, но на най-висока цена?

Как продължаваме след осъзнаването на факта, че не сме граждани на републиката, а феодална собственост? България не е похитена уважаеми, тя е иззета и ние формално присъстваме по милостта на безчинстващи феодали!

Убеден съм, че ще излизат много по ужасяващи истини за налагания тероризъм към народа от безпардонни родни велможи. Надявам се, че народът още може да надига глава. Това усилие се постига не с мускули, а с чест и доблест. Дано тези качества не са останали като описание в тълковния речник, а да са скрити сили в гените ни.

Проф. Евгений Дайнов, политолог:

Както е тръгнало, истински ще се учудя ако ГЕРБ успеят да се регистрират за изборите.
Арест, съд, затвор. За всички тях. Няма един ненамесен.
Казах.

Ето и пълното видео от вчерашното заседание на комисията по ревизията с изявленията на Светослав Илчовски и последвалото нахлуване на преторианската гвардия на ГЕРБ в залата:

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1806

3

Nick Ivanov

08.05 2021 в 13:29

Имам такъв въпрос...снимките от спалнята на премиеро доказано са правени от млада жена, в точно определен период. Вход в резиденцията има по строг ред, достъп без документи може да има само, ако лично Баце за ръката е въвел някого. Ами да кажат пазвантите коя е дамата, а ако Той я е довел, да отговори сам? Аман от истории с проститутки и дежурна корупция.

3162

1

Grigor Arssov

06.05 2021 в 14:57

Притеснявам се ... БиБи и него ли ще го oнoждaт в затвора по протокол както известният бизнесмен....
Божеее, а дали преторианците Стъки и оня комсомолеца Гьорг като върли защитници нема да го отменят, като по млади дЪ*пе*та!!!!