Нинова: Оттук нататък като влиза премиерът, всички ще казват "Това е България"

БСП обеща детски колички в парковете, обработваеми земи около магистралите и безлихвени жилища на младите

Антония Чорева Последна промяна на 26 януари 2017 в 11:04 47796 22

Корнелия Нинова

БСП единствена от парламентарните сили излезе с декларация в последния ден на 43-то Народно събрание. Лидерът на червените Корнелия Нинова взе думата от трибуната и заговори като бъдещ премиер.

Тя порица липсата на увеличение на пенсиите, въвеждането на системата за пръстови отпечатъци в болниците. И обеща:

- безплатно здравеопазване за бедните;

- повече пари за земеделците;

- промени в закона за образованието;

- безлихвени жилища за младите;

- преизчисляване на малките пенсии;

- връщане на емигрантите в страните, от които са дошли;

- обработваеми земи около магистралите;

- детски колички в парковете и без просяци по улиците.

"И когато в стаята влиза премиерът и президентът, ще става тихо и ще се чува: "Това е България", завърши Нинова.

Ето какво каза тя в речта си, която прозвуча като начало на предизборна кампания:

"Това е последният ден на 43-то НС. Работата му ще получи своята оценка, управляващото мнозинство и правителството на Бойко Борисов отчитат успех, реформи и видими резултати, но ние го определяме като провал. Този парламент върна България назад - две загубени години. Ще останем непримири в своите позиции.

Най-важна е оценката на хората, които ни изпратиха тук - те искаха да живеят по-добре, но оценката им за парламента е унизително ниска - само 7% подкрепа.

Миналата седмица се случи нещо, което в 1 минута казва всичко - изказването на новия президент Румен Радев към настоящия парламент - "Остава Ви една седмица". Това е оценката за парламента и за статуквото на неговото отрицание. Това предизвика възклицания сред обществотто и обида сред народните представители.

Това показва високомерие, агресия и съпротива срещу промяната, която народът поиска и си взе - агресия и съпротива срещу промяната и неразбиране на депутатите на това, което иска народът.

Какво имаше в Народното събрание - безпринципни коалици, реформи в центъра, на които не беше човекът, а парите, например пенсионната реформа - да няма дефицит в НОИ, а не да се увеличат пенсиите. Нямаше справедливост.
Не е спреведливо заради кражбите в здравната система да наказваш хората - да им вземаш отпечатъци и да чакат на опашки. Да разделяш ВСС на две, а мафията да се вихри.

Не е справедливо да се возим в лъскави коли, а да няма пари за децата с увреждания. Не е справелдиво да си мислите, че картата на депутат е индулгенция за затваряне на цели улици.

Богатството на политическата класа се изправя срещу бедността на народа си и затова тя беше наказана.

Липсваше достойнство. Бойко Борисов лиши българския народ от национално самочувствие и достойнство - предадохме националния интерес - Русия, бежанците, ООН.

Не сте изпратени тук, за да постъпвате по този начин.

Светът се променя - това е в целия свят - национален интерес, родолюбие, това е промяната, която потърси светът - това се случи в САЩ, това се случи с Брекзит. Това е отрицание на глобализацията и защита на собствения си народ. Ние от БСП го разбрахме и сложихме началото с избора на Румен Радев и Илияна Йотова.

И в следващото Народно събрание ние ще спрем кражбите.

Втората централна политика ще е доходи, ще наложим българските производители и българското земеделие и няма ди ни спрат никакви директиви. Ще направим промяна в Закона за средното и училищното образование, който съсипа образованието. Ще предложим безплатно здравеопазване за бедните.

Млад си, не можеш да си купиш жилище - държавата ще ти помогне, като опрости лихвите. Малка ти е пенсията - държавата ще я преизчисли. Нелегален имигрант си - ще отиваш там, откъдето си дошъл.

Правила, възмездие и справедливост. Гледаме далече - 20-30 години напред.

По пътищата и около магистралите ще има само обратботваеми земи, в парковете ще има детски колички, по улиците няма да има просещи. Думите книга и читалище ще бъдат свещени.

И когато в стаята влиза премиерът и президентът, ще става тихо и ще се чува: "Това е България".

След думите на Нинова председателят на Народното събрание се обърна към другите парламентарни групи и попита: "Има ли други партии, желаещи да открият предизборната си кампания?".

Председателят на групата на ГЕРБ Цветан Цветанов излезе с букет цветя, но го подари на председателя на 43-тия парламент Цецка Цачева с думите: "Благодаря Ви за това, че слушахте търпеливо всичко това" и добави, че именно думите и речите на Корнелия Нинова са недостойни за българския парламент и попита как ще се крепи авторитет с подобно говорене.

Цветанов обясни, че вчера ГЕРБ на председателски съвет са решили да няма декларации в последния ден на този парламент, но след изказването на БСП не може да замълчи.

"Времето ни даде задача да търсим не това, което ни разделя, а това, което ще ни обедини - това правихме 2 години. Благодаря на достойните депутати от БСП - нямаше да имаме тези решения без тях.

Агресия, аз не смятам, че това е достойно.

Когато започнахме 43-то НС, имахме задача да изпълним реална съдебна реформа и европейските препоръки.
Цветанов изброи свършеното от ГЕРБ в мандата, сред което увеличаване на минималната работна заплата, намаляване на безработицата".

След това Цветанов се обърна към Корнелия Нинова, като я попита откъде ще вземе пари за пенсии, чиято стойност ще е 12 млрд. лева за един управленски мандат във" виртуалния им управленски мандат, който е само в техните глави". Цветанов попита Нинова дали увеличението на пенсиите ще е за сметка на промяна на данъчната система. "Вие допринасяте за намаляване на авторитета на НС", каза Цветанов и отсече: "Когато в стаята влиза Бойко Борисов, ще се казва" "Влиза България", защото осигури средства за страната.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3469

22

Halo

27.01 2017 в 21:58

Тази пощръкляла крава направо си е за екарисажа!

11406

21

Hihi1981

27.01 2017 в 09:31

Нови билки да пие тая леля!!!!

8078

20

Вал

26.01 2017 в 20:23

Много постни тия обещания...Дайте нещо по-гръмко...Или поне още две питиета на пишещия обещанията, та да ни позарадва малко повечко...
"обработваеми земи около магистралите"... това ще да е некой трол от ГЕРБ

11257

18

mendi

26.01 2017 в 15:18

Хубаво ама от къде пари? А сетих се - от моята заплата. Другарите ще си делят 90%, останалите 10 ще раздават с широки пръсти.

22179

17

ELPIDA

26.01 2017 в 15:17

Корнелия Нинова е много енергична и упорита жена.Захапе ли нещо като питбул,не го оставя, докато не се увери в успеха си, че го е повалила.
Не е невъзможно да реализира започнатото, освен ако не я спънат с як прът между краката.

59993

16

Red or Dead

26.01 2017 в 15:14

ХАХААА...'чесън'...абе с този ”Джорето”...бъркате ли си по дупчичките :-) :-) :-)

25215

15

Лопе де Вега

26.01 2017 в 14:42

А за мене нови зъби? Нема!

Поздрав!

38251

14

Denis Rizanov

26.01 2017 в 14:16

Разочарован съм и спасение отникъде не виждам.

38251

13

Denis Rizanov

26.01 2017 в 14:15

С тоя ендесевец за служебен премиер, станал комунист навръх 10-ти ноември, кадърът на мъжлето на леля ленче партийната секретарка сервира служебна победа отново на бойко.
За жалост вероятността да има бойко3 е повече от реална.
Мила моя Българио...