Нинова отменя командировки, за да не падне кворумът за вота на кабинета

Ружа Райчева 18 май 2023 в 12:09 4748 0

Корнелия Нинова в кулоарите на парламента

Снимка БГНЕС/Марин Каравелов

Корнелия Нинова в кулоарите на парламента

Лидерът на БСП Корнелия Нинова определи като "интриги и инсинуации" слуховете, че БСП има договорски с ГЕРБ за правителство и министерски постове, както и твърденията, че депутати от БСП ще напуснат пленарната зала при гласуване на проектокабинета "Габриел", така че вотът да мине. 

"Такова дежавю е това, винаги има такива интриги и инсинуации. Първо беше, че сме се договорили с ГЕРБ и правителството е готово - както виждате, не е вярно. Сега втората е, че наши депутати ще подкрепят първия мандат - дали с излизане, или с отсъствие. Категорично казвам, че това няма да стане", заяви Корнелия Нинова в кулоарите на Народното събрание. 

Договорен е кабинет с подкрепата на всички без ПП-ДБ и Възраждане

Тя каза, че всички от БСП, които са планирали командировки в този период, няма да ги осъществят. Самата Нинова няма да пътува в Германия по покана на канцлера Олаф Шолц, за да присъства на гласуването. 

За втория мандат Нинова коментира, че ако получи покана от "Продължаваме промяната-Демократична България" (ПП-ДБ) за разговори, БСП ще се отзове. 

Тя подчерта, че това трябва да се случи преди обявяването на програма и състав на проектокабинет, ако ПП-ДБ ще търсят подкрепа от БСП. 

"Като не ти стигат гласовете, първо седни да разговаряш, вместо да слагаш нещо готово на масата и да искаш натискачи на копчета", каза още Корнелия Нинова. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови