Нинова отговори на Върбакова: Техноимпекс не влиза в дома на 3 млн. българи

Борисов се забърка в голям международен скандал, смята лидерът на БСП

ОFFNews 02 март 2018 в 13:02 13593 4

Лидерът на БСП Корнелия Нинова отговори на купувача на ЧЕЗ Гинка Върбакова, която вчера я нападна и сравни сделката за дружество с тази на социалистката за "Техноинпекс".

По време на вчерашното съвместно заседание на парламентарните комисии по енергетика и за контрол на специалните служби, където беше обсъдена сделката с ЧЕЗ, Върбакова отговори на критиките на БСП. Тя директно нападна лидера на партията: 

Политици от една партия попитаха как може 42-годишната Гинка от Стамболийски да си купи ЧЕЗ. Бих върнала с въпроса - как може млада дама от село Крушовица на 28 години да си купи "Техноимпекс"?"

Вчера Нинова беше на заседанието, но не отговори на купувача на ЧЕЗ. Днес обаче все пак коментира изказването на Върбакова.  

"Много са разликите, но една е голямата. Закупуването на „Техноимпекс“ не влиза в дома на 3 млн. българи, както влиза Гинка. Не им бърка в джоба да им изважда парите за сметките на ток, нито е националната електрическа мрежа и националната сигурност", заяви Нинова. 

Лидерът на БСП каза още, че с вчерашното си изказване Върбакова е потвърдила, че ГЕРБ стои зад нея. "Тя повтори едно към едно изказване от пресконференции на ГЕРБ", каза Нинова и подчерта, че Гинка Върбакова през цялото време е чела от лист.

Нинова каза още, че премиерът Бойко Борисов е забъркал голям международен скандал с чешкия премиер Андрей Бабиш, който го е уличил в лъжа. Така страдал и европейският имидж на страната.

"Проблемът си е тук в България. Проблемът е Бойко Борисов и това правителство. Тези хора започват да опропастяват председателството. Докато си беше в България - добре. Всеки ден се занимавахме с български скандали, сега скандалът е изнесен на европейска сцена", допълни тя.

Нинова каза още, че според нея държавата трябва да изкупи изцяло ЧЕЗ. "Не сме съгласни кабинетът да е съдружник с Гинка от Пазаджик, банки и офшорни компании", каза лидерът на социалистите. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

17439

4

мнение от IP

02.03 2018 в 14:36

"Закупуването на „Техноимпекс“ не влиза в дома на 3 млн. българи". Да, влиза в домовете на 8 млн. , преди 2 милиона да избягат от цялата тази гнусотия!!!.
"Не им бърка в джоба и да им изважда парите". Да, само ги остави да мизерстват 30 години и за наказание да слушат тъпотиите на Нинова!