Нинова: Не съм обидена, съжалявам, че малки партии не приеха протегната ни ръка

Никога коалиция между ГЕРБ и БСП, познавам партията, мнозинството ни членове мисли така, заяви тя

OFFNews 13 февруари 2021 в 08:56 3758 0

Голяма част от гражданите се отърсиха от страха и искат промяна. ГЕРБ е изчерпана като политики, предлагат още от същото. А БСП не само декларативно, а с тежки действия показа, че може да прави промяна. 

Тези три неща дават шанс на БСП да спечели изборите, обясни лидерът на БСП Корнелия Нинова по БНТ. 

Единствената партия, която може да промени модела на управление, е БСП. Отнасям се с уважение към всички малки извънпарламентарни партии, но това е факт, коментира Нинова. Тя призна, че съжалява, за неприетата протегната ръка на БСП за обединение за честни избори. 

Силата на ГЕРБ е в разделението. Вероятно егото на някои от лидерите попречи да се появи политическа мъдрост, каза още Нинова. 

Следизборни коалиции ще правим след допитване до членовете и симпатизантите на партията. Веднага някои хора започнаха - а, значи ще правим коалиция с ГЕРБ. Обръщат думите срещу нас - задкулисието винаги се страхува от мнението на обикновените хора, заяви Нинова по повод думите на Елена Йончева за коалиция с ГЕРБ. 

Мнението на мнозинството от членовете на БСП съвпада с това на лидера - никога коалиция между БСП и ГЕРБ, категорична бе тя. 

Гледайте действията, не думите на манипулаторите. Това, което в парламента критикуваме ние, после с тези мотиви президентът Румен Радев налага вето, подчерта Нинова.

Не обвързвам резултатите от парламентарните избори с кандидатурата ни за президент, каза още тя. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови