Нинова към социалисти: Приемете президентските избори за предсрочни парламентарни

OFFNews 18 юни 2016 в 14:47 4751 13

"Президентските избори са преломният момент, в който БСП трябва да покаже сила и нова енергия. БСП трябва да покаже тази сила заедно с левите хора на България, да поведе цялата левица и да покаже, че има алтернатива".

Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на областното съвещание на левицата в Пловдив.

Тя призова присъстващите да гледат и да работят на президентските избори като за предсрочни такива, които по думите й са неизбежни.

"На тези президентски избори БСП трябва да даде алтернатива на народа си, с мисълта за предсрочни парламентарни, след които да левицата да управлява държавата и с възможните средства да я направи различна и по-добра за българите", обясни Нинова.

Тя призова социалистите да стегнат структируте на партията и да ги изчистят от всякакво влияние - икономическо, политическо и друго. Тя отправи и друга заръка към членовете – за активен диалог с хората извън партията – да отворят вратите на партийните клубове, сърцата и умовете си за тях, както и специална работа с младите.

"Не обещавайте на хората неизпълними неща. Оттук нататък всеки ангажимент, поет от БСП в опозиция,ще се превръща в реалност, когато управляваме България", добави лидерът на партията.

Според Нинова най-голямото предизвикателство пред партията е това да бъде алетрнатива на това управление. Тя обяви, че вече са започнали срещите с лекари, земеделци, потребители, граждански структури и, че решенията, които представя БСП трябва да бъдат практически ориентирани. "Няма кой друг в България днес да предложи на народа си нещо различно от това, което се случва в момента", каза още тя.

По думите на Нинова на тези избори партията трябва да покаже, че е възможно друго управление, друга грижа за народа. "До каквото се докосне правителството на Борисов, всичко се съсипва", добави тя.

Тя каза още, че във финансите на държавата ГЕРБ трупат дълг след дълг, в здравеопазването политиката им е геноцид, в образованието – малограмотност и неграмотност на децата, а в социалните системи – бедност и безработица.

Нинова отчете изпълнените за един месец ангажименти, поети на конгреса на БСП.

Нинова каза още, че на предстоящия пленум ще бъде приет бюджетът на партията за 2016 г., който разпределя по нов начин средствата за структурите и те ще получат удвоена субсидия в сравнение със сега. Тя бе категорична, че трябва да се възстанови колегиалността в партията и добави, че няма да допусне високомерие от страна на ръководството.

Нинова припомни и друго нейно обещание от конгреса – по ключови въпроси да бъде важен гласът на всеки член и никой повече в партията да не взима решенията в тесен кръг, по неясни причини. "В изпълнение на това решение стартирахме вътрешното допитване за президентските избори. Кажете си мнението спокойно, не питайте началниците. От вашия отговор ще зависи не само бъдещето на БСП в тази президентска кампания, но и бъдещето на лявото", каза още лидерът на БСП.  

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

77927

13

El Commandante

19.06 2016 в 11:09

Еми Стринке, как да не е предисзвикателство, като другаря Миков (наздраве) дори и с това не успя да се справи...

20374

12

Стринка Минка

19.06 2016 в 09:53

"Според Нинова най-голямото предизвикателство пред партията е това да бъде алетрнатива на това управление."
Бегъл анализ на това изречение, ако е предадено вярно, показва остър умствен недостиг на лидера.
За какво искаш властта, ако даже алтернативните идеи са предизвикатество, тоест трудност за теб?

11841

9

трафоПОСТ

18.06 2016 в 22:43

Тия начело с напористата кариеристка съвсем изтрещяха. Редовни президентски трябвало да си ги представят като предсрочни парламентарни. Това се нарича когнитивен дисонанс. Следващият стадий е блъскане в стени и предмети, невъзможност да се ориентираш в елементарни посоки, като горе, долу и ляво и дясно. Почти не се лекува, особено ако е политическа доктрина.

13685

7

mclaranist

18.06 2016 в 19:48

Аз съм за комунизъм, не съветски, не този който ,,съградиха" Сталин и КПСС, а истински МОДЕРЕН комунизъм. Но преди това съм за МОДРЕН социализъм, отново не този който се градеше от КПСС и Сталин ;), както и Мао. Проблем ли има с това? Капитализма колко още трябва да фалира, да води до световни войни и до финансови катастрофи за да покаже че е обречен???

13685

4

mclaranist

18.06 2016 в 19:02

Професоре, проблема е, че БСП е разкрачена именно заради това. Тя е социалистическа- тоест отричаща капитализма. ТОва е първото противоречие. Второто е, че тази партия има електорат и историческа обвързаност с Русия- не да е пета колона, но да има добри отношения и връзки с Русия- това е второто противоречие. Третото противоречие е, че БСП трябва да е алтернатива на модерния неолиберализъм, а това не е така. Тоест, ако БСП иска подкрепа и сила- тя трябва да се ПРЕУСТРОИ. Малко ,,соц." звучи ама си е така