Нинова иска спешно изслушване на Денков за неслучило се споразумение за сигурност с Украйна

OFFNews 27 февруари 2024 в 17:05 1709 3

Снимка БГНЕС

Корнелия Нинова поиска извънредно изслушване на премиерът Николай Денков в парламента във връзка с изказването му, че България е готова да обсъжда двустранно споразумение за сигурност с Украйна.

Червената лидерка свика извънреден брифинг пред централата на БСП, за да обяви за предложението си, което според парламентарната практика се прави до 18 ч. днес, а утре рано сутринта се обсъжда на председателски съвет.

"Освен спешното изслушване, искаме да знаем защо прави тези изявления, от името на кой орган е упълномощен, какво има предвид", заяви Нинова.

При посещението си в Киев вчера премиерът Николай Денков заяви, че ще бъде обсъдено и решено дали България ще подпише двустранно споразумение за сигурност с Украйна. Това ще изисква и решение на Народното събрание, каза още Денков.

Също вчера френският президент Еманюел Макрон заяви вчера, че изпращането на западни сухопътни войски в Украйна не бива да се изключва в бъдеще, но че на този етап "няма консенсус" за подобно решение. В този дух днес президентът Румен Радев коментира това неслучило се решение и заяви:

"Изпращането на войски на НАТО в Украйна означава глобален сблъсък."

Нинова също коментира неизпратените български войници и дори добави, че от година предупреждавала, че ще се стигне до такъв момент:

"БСП призоваваме всички останали опозиционни парламентарни сили и българските граждани за категоричен отпор на каквото и да е, дори евентуално решение, за изпращане на български войници в Украйна. За нас това означава пряко въвличане на България във война."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2744

3

AAA

27.02 2024 в 23:56

******* да си прибира чадото от Америка и да не ръси мозък. Добре че поне съсипа БСП.

3714

2

GB

27.02 2024 в 21:29

"Изпращането на войски на НАТО в Украйна означава глобален сблъсък.", коментирал радев.

А какво, според него, означава изпращане на войски на Северна Корея, например, в Украйна?

788

1

jorj

27.02 2024 в 18:40

Како, ами ти вече си с един файтон хора, кой те е,,ва за слива та да ти дава обяснения за каквото и да било.
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика