Нинова: Група хора в Националния съвет искат оставката ми. Оставка няма да има

OFFNews Последна промяна на 19 ноември 2019 в 09:53 1360 0

Лидерът на БСП Корнелия Нинова потвърди думите си, че няма да подаде оставка и че не 50 човека, а 21 са поискали тя да бъде отстранена.

„Оставка няма да подавам. Неприятностите в БСП са вследствие на промяната, която започнахме преди 3 г. Промяната, която ограничи мандатите на народните представители. Решихме председателят да бъде избиран пряко от всички членове на партията, а не от определен кръг в БСП и да има само два мандата", обяви тя пред Нова тв.

Вътрешнопартийните тревоги идвали от желанието ѝ да промени партията и да я обнови.

Пленумът на партията, който заседава в неделя, разгледа анализ за представянето на БСП на кметските избори, от който се разбра, че партията увеличава присъствието си в страната. Имаше обаче и алтернативен анализ, направен от члена на Националния съвет Чавдар Георгиев, който отчете, че местният вот е провал за БСП. Именно тогава бе обявено, че 50 души са поискали Нинова да подаде оставка.

Основен опонент на Нинова е бившият председател на БСП Сергей Станишев, който смята, че с този председател партията няма да спечели парламентарните избори.

Днес лидерът обяви, че не отхвърля лидерския въпрос. За Нинова обаче е неприемливо единственият начин да се решат проблемите на партията да е нейната оставка.

„В една демократична партия разногласията се решават с гласуване и с мнозинство. Алтернативният доклад беше отхвърлен от Националния съвет с 86 на 20 гласа", коментира тя.

Според нея става въпрос за спор на върха между група от хора от Националния съвет. "Членовете на партията ще кажат как оценяват резултата и как оценяват ръководството от 1 декември до март, когато е отчетно-изборната кампания в БСП. Истинското решение е в партийните структури, не при нас, горе на върха”, обяви Нинова.

Вътрешнопартийните дрязги не помагат за промяната в страната. Голяма част от хората не харесват партиите и го показват, като не гласуват, е категорична Нинова. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови