Нинова: Елена ще се бори с октопода в ЕП, ние тук. Станишев и Йончева поискаха пленумът да гласува първите две места в листата

OFFNews Последна промяна на 17 март 2019 в 12:44 2647 5

В България сме на прага не просто на поредните европейски избори. Пред нас има реална възможност, да управляваме и да променим България. Тези избори са съдбоносни за страната ни и БСП. Нашата цел е победа на европейските избори, предсрочни парламентарни и спечелването им. 

Вие идвате от цяла България. Знаете от първо лице колко огромна е нетърпимостта към режима на ГЕРБ и Борисов, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова пред Националния съвет на партията. Тя благодари на участниците във форума, че са подкрепили излизането на парламентарната група на "БСП за България" от парламента. По думите ѝ БСП не може да бъде смокинов лист, зад който да се скрие новата тройна коалиция ГЕРБ - ДПС - ОП. "Извън парламента БСП е по-силна и ясно разграничена от общия сговор. Наказателният вот расте. Пред нас има реален шанс да бъдем не само опозиция, но и носители и изразители на този вот, алтернатива за обезверения българин, каза още Нинова. 

Ние доказахме, че битката с корупцията може да бъде наша кауза", добави лидерът на БСП. Елена Йончева се утвърди като лице на тази битка. Тя получи признание за усилията си на нашия най-висш форум-конгреса. Нейните разследвания за корупция достигнаха до европейските медии и институции", заяви Нинова. 

"Тя е в контакт с европейската служба за борба с измамите ОЛАФ, с Генерална дирекция "Конкуренция", Генерална дирекция "Вътрешен пазар, промишленост, предприемачество и МПС" по въпросите на обществените поръчки с европейски средсва. Тя е смела, задълбочена, педантична в работата си, която може да продължи и на европейско равнище. Не на последно място тя даде надежда на българите, че не всичко е загубено и има кой да се бори с октопода, задушаващ България. Можем да обединим усилията си - тя там и ние тук заедно да продължим тази битка. Елена съчетава в себе си качествата на политик и журналист, който освен борбата с корупцията, отстоява и свободата на словото и независимата журналистика", посочи лидерът на БСП. 

"Елена обобщава образа на човек, който се бори за справедливост и свобода - две основни европейски ценности и ценности на БСП. Тя не само има най-много номинации на конференциите, но привлича и избиратели извън партията, което бе многократно заявено от хора, които не са част от партията или нейните традиционни поддръжници. 

С тези мотиви, ИБ на БСП предлага на Националния съвет на БСП Елена Йончева за водач на листата за европейски избори 2019 г.", каза още Нинова. 

БСП да гласува едновременно за първо и второ място в евролистата си, поиска пък президентът на ПЕС Сергей Станишев.  Той бе подкрепен от Елена Йончева, която е основният му конкурент за водач като фаворит на ръководството. 
Така двамата дадоха знак, че не искат БСП да излезе разделена от пленума. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

21755

3

spirit оригиналът

17.03 2019 в 18:02

Много умен ход,разтварят ветрилото на избирателите,както стана с Радев.Станишев щеше да отблъсне белите хетеросексуални мъже и визуално е много мазен,а и целувката на моста се помни.

11406

2

Hihi1981

17.03 2019 в 15:58

Абсолютно си прав!!!Спомнете си и Триглавата ламя,батко- братко Масларова, и т.н.

13409

1

мнение от IP

17.03 2019 в 13:48

Мога само да кажа: "Хора, спомнете си 2013 г. Не е толкова отдавна, че да е трудно." Ако БСП е алтернативата, аз съм трамвай. Целувката на Орлов мост на Станишев и Местан. Защо никой журналист не попита Нинова гласувала ли е за Пеевски да бъде шеф на ДАНС? Каква борба с корупцията!? А Елена Йончева не е откраднала пари от КТБ, но ги е ползвала през офшорна сметка, и заплатата и е от тези пари. Човек, който не пита откъде идват щедро тези пари, не може да е "борец с корупцията". Ролята не му отива.