Николай Ненчев: Заемът не е за война

OFFNews 25 февруари 2015 в 12:36 3082 2

Николай Ненчев: Заемът не е за война

Снимка БГНЕС/Боби Тошев

Министърът на отбраната Николай Ненчев определи като "политическа фалшификация" изказванията на лидера на "Атака" Волен Сидеров, че намеренията на правителството да тегли заем се свързани с купуването на оръжие за предстояща война. 

"Днес ставаме свидетели на тежка политическа фалшификация. Фалшификация, която има ясна цел – да съсипе България, само и само две политически партии да се върнат на власт. Няма как по друг начин да оценим изказването на Волен Сидеров пред митингите на БСП и Атака пред парламента, че днес се подготвя военен заем за покупката на оръжие от САЩ и за да се вкара България във война", написа в профила си във Фейсбук министърът.

Той смята, че така се прави опит за разрушаването и дестабилизирането на страната, за което са отговорни "БСП и "Атака", които са готови заради дребни политически сметки да застрашат не само икономическата стабилност на държавата, но и физическата сигурност на гражданите на България."

"Няма по-безотговорно поведение за един политик от това да използва страха на хората, няма по безотговорно поведение от това да си играеш със сигурността на 7 млн. души, няма по-безотговорно поведение от това да застанеш пред парламента и да лъжеш. България не се подготвя за война и тези пари не са част от плановете ни за модернизация, която иначе е нужна на армията ни", пише още Ненчев.

Изявлението на министъра кореспондира с тезата му, че организиран в Русия информационен център нагнетява напрежение у нас. Според него информационната война цели да създава паника и объркване и да се внуши, "че ние искаме да правим нещо срещу Русия и Украйна."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!