Никола Минчев: Надявам се, че ГЕРБ не прекретява преговорите

OFFNews 28 май 2023 в 10:16 2288 1

Никола Минчев

Снимка БГНЕС/архив

ПП още не са обсъждали замразяването на преговорите с ГЕРБ, заяви Никола Минчев

Надявам се, че ГЕРБ не прекратява преговорите. Разчитаме, че разумът ще надделее, ще продължат разговорите и ще се стигне до реализация на втория мандат.

Това заяви зам.-председателят на парламента от ПП-ДБ Никола Минчев по БНТ. 

По думите му "Продължаваме промяната" още не са се събрали, за да обсъдят конкретни стъпки след обявеното вчера от ГЕРБ-СДС замразяване на преговорите. 

Възприемам думите от записа, че трябва да се извърши реформа в държавната администрация. Може би изказът не беше най-подходящият. Но не мисля, че на ниво ценности имаме особен проблем, каза още Минчев. 

"Мария Габриел да вземе втория мандат е доста тежко решение и трябва да мине през всички органи на партията, не е повдигнат все още този въпрос дали може да се направи ротация в ротацията, коментира той предложението на Росен Желязков. Това е сериозно решение, което трябва да се обмисли внимателно", допълни той. 

А защо от ПП държат на политически състав на правителството, а не приемат експертен, за какъвто настояват от ДБ и ГЕРБ, Никола Минчев поясни, че в проектокабинета, обявен преди връчването на първия мандат, на който гледат като на основа за реализирането на втория мандат, влизат и лица без политическа окраска и в по-експертно качество. Пред БНР той обаче не изключи като възможен вариант и изцяло експертна формула с кратък мандат при променената обстановка в момента.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-1100

1

qwertz

28.05 2023 в 12:27

хахахахахахахаха

Само с това си изказване губиш допълнително избиратели, умник ганьовски.

"Вие сте прости и аз съм прост, затова се разбираме."