Алексей Петров помагаше за съставянето на правителството, разказа Борисов

Лидерът на ГЕРБ се усъмни дали регионалният министър Андрей Цеков не е бил в Москва

Ружа Райчева 01 септември 2023 в 09:15 11868 8

Бойко Борисов в парламента

Снимка БГНЕС/Надежда Пеева

Бойко Борисов в парламента

Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че покойният Алексей Петров е съдействал за съставянето на правителството и че се е познавал с бащата на Кирил Петков - Петко Петков, и двамата са били близки. 

Преди началото на новата сесия на парламента в старата сграда на Партийния дом Борисов каза:

"Алексей беше близък с бащата на Кирил Петков, с тях. И той, като всички нас, търсеше варианти да се направи нещо стабилно след петте поредни избори и поне за важната законодателна рамка." 

Борисов беше категоричен, че той лично не е предлагал на Алексей Петров да стане шеф на ДАНС. "Аз винаги казвам истината. Срещи сме провеждали с него, той с тях", каза лидерът на ГЕРБ.

Партията на промяната носи цялата отговорност за смяната на главния секретар на МВР, каза още Борисов. По думите му ГЕРБ подкрепят смяната на Петър Тодоров. 

Бойко Борисов каза, че ГЕРБ имат критики към правителството и че нещо трябва да се направи за повишаването на цените и инфлацията:

"Ние не сме се събрали, защото се харесваме и обичаме. Докато вървят 5-6 неща, за които сме се събрали, правителството ще върви заедно.”

Борисов обяви, че казусът с главния секретар е решен. Той напомни, че преди седмица е казал, че "все пак президентството е сериозна институция и надали ще си сложат проблем на главата".

"Не е редно едно правителство да не може да направи всичко, което счита за правилно с хора, на които не вярва", коментира той.

Според Борисов "Продължаваме промяната" носят цялата отговорност за управлението. Той посочи, че ГЕРБ имат 10 зам.-министри, един министър и един вицепремиер от 19.

Андрей Цеков "бил в Москва"

Борисов каза, че се съмнява дали регионалният министър Андрей Цеков е бил в Москва. "Излезе ли, че строителният министър е бил в Москва и се е срещал с депутати и в кой хотел? Андрей Цеков. Айде питайте, нали разследвате?", каза Борисов на въпрос от журналистите за строежа на "Балкански поток" по времето на управлението на ГЕРБ.

В последното разследване на Антикорупционен фонд за "Балкански поток" стана дума за тайни договорки в офиса на Цветелина Бориславова. Днес Борисов коментира, че Турция и Гърция са направили всичко възможно да изолират България от трасетата за пренос на газ, а страната ни е успяла да се "пребори".

Лидерът на ГЕРБ каза още, че "Балкански поток" "пълни джобовете на българите и че е 100% държавен".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

4638

8

Того

02.09 2023 в 08:00

Изключителен лъжец, нагъл до крайност. Баце се страхува, че остана единствения приятел на Алексей Петров и сега се опитва да приобщи още хора в тази компания, но и журналистите са много услужливи и не задават необходимите въпроси.

89

7

bat.galin

01.09 2023 в 20:41

пазете Чери , че друг няма да тръгне с рогата.

900

6

нещото

01.09 2023 в 19:35

Паталогичен измамник и манипулатор !!!!!

9347

5

Анализи

01.09 2023 в 11:50

Борисов е ненадежден партьор. За съжаление. От прищевките му страда държавата.

710

4

Бълг

01.09 2023 в 11:40

Банкянският шопар пак плещи простотиите си.

17439

3

мнение от IP

01.09 2023 в 11:19

Ей, Борисов в школата в Симеоново ли ги е научил тези плоски номера? Алексей Петров бил близък с "тях". "Те" (ПП) се занимават с политика от две години. Обаче А. Петров, не е бил близък с Борисов никога..Той не го познава, както не познава Горанов...Утре ще каже, че този Борисов с кюлчетата не го познава, не знае какво е правил в неговото легло.

-240

2

редовно четящ

01.09 2023 в 09:40

Чуди се как да се извърти и какви лъжи още да изръси. Май му стана намагнитено под краката, след като се разбра, че Божков е пропял.

2011

1

Xdr24343

01.09 2023 в 09:24

Готов съм да повярвам, че Бойко винаги казва истината. Но истината която е в главата му в момента. Това че си мени мнението по три пъти на ден и помни 30 минути назад е наш проблем
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика