Ние сме много демократична коалиция: ПП-ДБ събират ръководните си органи за кабинета на Габриел

OFFNews 16 май 2023 в 18:34 1587 0

Лидерите на ПП-ДБ

Снимка БГНЕС/Марин Каравелов

Лидерите на ПП-ДБ

"Знаете, че ние сме много демократична коалиция", заяви съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков след края на коалиционният съвет на ПП-ДБ за решението дали коалицията да подкрепи кабинет начело с Мария Габриел.

На коалиционния съвет са участвали всички лидери - Кирил Петков, Асен Василев, Христо Иванов, Атанас Атанасов и Владислав Панев. 

Петков поясни, че решение ще има, след като въпросът се обсъди и на Националния съвет на ПП, както и да премине през парламентарната група на ПП-ДБ. След това може да се очаква изявление за позицията на коалицията.

По-рано днес ръководството на ДПС се събра, за да реши дали да подкрепи кабинет на ГЕРБ. 

По време на лидерските срещи вчера Мустафа Карадайъ отчете припокриване между приоритетите на кандидата за премиер на ГЕРБ Мария Габриел и тези на ДПС. Той дори поиска хора с "европейски и брюкселски профил" в това правителство. От месеци насам, още преди изборите, Карадайъ говори, че движението ще бъде част от управляващото мнозинство в парламента, както и че е опозиция, но само "засега".

БСП обяви вчера, че няма да подкрепи ГЕРБ и прекратява преговорите.

От "Има такъв народ" заговориха за министерски постове, но без конкретика.

"Ние имаме експерти във всички сфери", каза председателят на ПГ на ИТН Тошко Йорданов. Той добави, че кабинет може да има и без ИТН, тъй като ГЕРБ, БСП и ДПС имат достатъчно гласове. Той допълни, че не иска ИТН да бъдат разглеждани като "безусловна подкрепа"

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!