Няма опасност за нулева година в Стопанската академия

Ивайло Анев 26 юни 2015 в 15:34 2468 0

Министърът на образованието проф. Тодор Танев увери тримата депутати, присъстващи на днешния парламентарен контрол, че няма опасност за кандидатстудентската кампания и изпитните сесии в Стопанската академия в Свищов.

Обяснението беше в отговор на народния представител от БДЦ Борислав Иглев. Той поиска да разбере от образователния министър дали има опасност да пропадне кандидатстудентската кампания и възможно ли е да бъде обявена нулева година за прием на студенти.

Танев отговори, че Академията има нужната организация за безпроблемното протичане на кампанията. "Няма причина за безпокойство", успокои професорът. По думите му до момента записалите се кандидат-студенти са 555.

"Цялата общественост в Свищов е много развълнувана. Всички ние искаме нещата там да се успокоят", категоричен беше образователният министър.

Скандалът в Академията започна след като новоизбраната за ректор - 35 годишната Теодора Петрова отказа да даде поста на временно изпълняващ длъжността проф. Иван Върбанов. Това се случи въпреки, че образователният министър освободи Петрова, заради съмнения за опорочен избор на ректор. След това Върховния административен съд остави без уважение искането ѝ да спре изпълнението на заповедта, с която министърът я отстранява от поста и тя беше длъжна да напусне.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Да помогнем на украинските деца!