'Не говорим за изтегляне на ИТН, а на Слави Трифонов'

Според вицепремиера Борислав Сандов ДБ ще опита да върне ИТН към парламентарното мнозинство

OFFNews 09 юни 2022 в 10:50 3292 0

Борислав Сандов

Снимка БГНЕС

Борислав Сандов

„Демократична България“ категорично остава в рамките на това правителство и ще се опита да върне „Има такъв народ“ (ИТН) към парламентарното мнозинство, заяви в интервю за „Тази сутрин“ по bTV вицепремиерът по климатични политики и министър на околната среда и водите Борислав Сандов.

По някакъв начин ние не говорим за изтегляне на ИТН, а за изтеглянето на Слави Трифонов от управлението, коментира Сандов.

Слави Трифонов не говори с правителството, не говори с обществеността, единствено се появява в интернет. Неговото шоу вреди на България. Не може държавата да зависи от един човек, който е самоизолиран, заяви вицепремиерът. По думите му лидерът на ИТН не чува мненията на хора, с които управлява. Той вероятно чува само онези хора, на които има плътно доверие в неговата парламентарна група. Той основава своите решения на базата на емоциите, предавани от други хора, смята Сандов.

Сандов е на мнение, че въпреки случилото се вчера, трябва да се направи опит за разговор между четирите партии.

Нека да седнем на масата, да изговорим нещата, да намерим път. Управленска коалиция в рамките на правителството вече не е възможна, но може би все пак има място за по-трезва, по-разумна и по-отговорна позиция и подкрепа за конкретни политики, за които сме се разбрали в коалиционното споразумение, коментира той.

По-рано Христо Иванов от ДБ също призова ИТН да се върне на масата на преговорите. Формацията на Слави Трифонов изтегли четиримата си министри от кабинета, но остава в парламента. Депутати от партията споделиха, че са научили за изтеглянето от изказването на Трифонов и не са били информирани по-рано.

Първи реакции в НС след труса: ГЕРБ ги няма, БСП не иска избори, ДПС няма да подкрепя кабинета

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews