Навсякъде разправят, че си им гръб - още записи на глас като на Борисов

OFFNews Последна промяна на 28 юни 2020 в 11:37 20955 6

Снимка БГНЕС

Два нови записа на глас, който силно наподобява на този на премиера Бойко Борисов, бяха получени в редакциите на няколко медии снощи. Сред тях не е OFFNews.

Писмото с новите записи е озаглавено "i tezi sa falshivi :)" и идва от същата платформа, от която бяха получени първият скандален аудиофайл, както и снимките от спалнята на премиера.

Какво казва гласът, който наподобява този на Бойко Борисов?

Както и при първия запис, на новите се чува само гласът, наподобяващ този на премиера на Република България. 

Единият аудиофайл е озаглавен "Valentin Zlatev call", а другият - "RR". В първия запис гласът като на премиера се обръща към човека отсреща на линията с "Валентин Василиевич". Това предполага, че от другата страна на линията е бившият управител на ЛУКОЙЛ България Валентин Василев Златев.

От думите на записания се разбира, че той подозира събеседника си, че е "гръб на Корнела и Радев" и че го привиква на среща, на която да обсъдят въпроса.

Ето какво се чува на записа: 

...Обличам се да отивам в Брюксел, че да вечерям с Урсула у тях, а ше закусвам с Шарл Мишел сабалем…

Е, кво да направим…

Еми… квото дал живота, ама с тия двамата Корнела и Радев… са големи сладури. И понеже навсякъде приказват, че ти си им основният гръб, хич не е приятелно, приятно….

Друго говорят, Валентин Василиевич, ама ако искаш утре вечер, ако си тука, мини да ме видиш.

Еее, когато ти е на кеф на тебе…

Но мисля, че между редовете ме разбра, особено за… едната! Особено за едната!

Емии, хубаво беше да се чуе това. То ти го правиш в момента, така че… е хубаво да се чуват тия работи. /смях/

Сега насекъде разправят, че ти си зад нея, че ти си срещу… ама… просто ти казвам. Айде, кат се видиме, че говориме.

…Когат искаш, преди, след… Дет се вика, при мене все още е най-сигурно.

Айде…. Айде…

Във втория аудиофайл гласът, наподобяващ този на премиера Борисов дава указания, явно на свой подчинен, "да му се подиграваме, да изглежда смешен". От контекста на разговора може да се направи обосновано заключение, че този, на когото трябва да се подиграват, е президентът Румен Радев и че от другата страна на слушалката е икономическият министър Емил Караниколов. Това произтича от факта, че в записа се коментират конкретни събития, случили се на 5 февруари тази година. Тогава в София има българо-японски бизнес форум, на който отива и министърът на икономиката. Ден по-рано държавният глава Радев е оттеглил политическото си доверие към правителството на Бойко Борисов.

Ето какво се чува на втория запис:

"…Ма требаше да те запишат камерите… Ми, що не отидеш в парламента? Там тръгнаха ли си? Я виж Севда! Ако требва, ги свикай, нещо да им кажеш за тоя бизнес форум и ти го изговори, че, нали, само вдига пушилка, както вчера си казал, нали, неподкрепата трае, колко, няма и двайсет часа… И то, от тебе трябваше да прозвучи, че въпреки вчерашния му тон и глупости, аз отново съм бил държавнически и съм те пратил, за да не се усети в инвеститорите, в японския бизнес, в хората, каквото и да било. Отново съм бил по-мъдрият! Ма, ти трябва да го изговориш това! Както вчера му чукна!

Значи довчера ни е подкрепял… Намери бързо повод! Ако парламента…

Това искам да го чуя във вечерните новини! Че аз тръгвам сега да вечерям с Урсула…

Требва да му се подиграваме, да изглежда смешен!

Щото вчера от яростта си изговори всичките тея работи…

И аз вчера го казах. И ти може да си го използваш това… Ако не го направиш в парламента, нещо да отиде, Влади и Менда мисля, че са там, и Валери… Я ги виж и ми чукни само да ми кажеш. Айде, давай! Айде."

До момента съдържанието на двата записа не е коментирано от премиера Борисов и правителствената пресслужба.

IP-адресът на подателя на новите записи е в Гърция, показа анализ на Биволъ.

Според разследващия сайт проверка в метаданните показва, че и двата записа са (пре)записвани поне два пъти на iPhone с програмата VoiceMemos. Една от датите е 5 февруари 2020 г. в 10:05 сутринта. Друга дата в двата записа показва 13 юни 2020 г.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1037

6

Радамант

30.06 2020 в 10:51

Всъщност най-вероятно са си негови разговори и изобщо не са манипулирани щот Банкянският гений така си говори и с Урсула и в Еврокомисията.Доцент др Борософф-БУДА.Ма народа вече и това не го интересува.

7823

5

kokoten

28.06 2020 в 18:28

...с/у такава низост и посредственост няма противодействие....вместо да съжаляваме Президента е по-добре да го подкрепим,защото нещата ще стават все по-пошли и отвратителни,а това е срамно и позорно за горд и държелив народ като нашия....Поврага,Мутро...

13409

4

мнение от IP

28.06 2020 в 14:33

Нищо ново, което да не сме чували от Борисов пред мисирките няма в тези записи. Само разбираме, че кара и министрите да говорят същите глупости. Но всичко това говори колко сме зле ние като общество. Не можем (или не искаме?) ние да махнем мръсотията от държавата, а само разни хора, действащи с мутренски методи могат и то, когато те решат. Ами после нали те разчитат да са на същото място. И ще бъдат....

16696

3

Новак

28.06 2020 в 14:01

“ Дет се вика, при мене все още е най-сигурно.” Май изобщо не е сигурно точно при него. Не знам за каква държава говорим след като министър-председателят е подслушван под път и над път.
Това пък дали не е някакъв гениален ход на Шехерезада с цел кризисен PR?

14751

2

Нострадамус

28.06 2020 в 13:58

Уважаваният от мен и два и половина милиона българи, Президент Радев, трябва да заведе дело срещу тулупа шибаняк борисоФ за:
Уронване престижа на Президентската институция,
Генериране на конфликт и скандали с Президента,
Злоупотреба с власт, нареждайки на министър от правителството да компрометира Президента Радев.
Трябва да поиска от съда, независима техническа експертиза, за доказвана достоверността на записите, които ако са Автентични, срещу борисоФ да бъде повдигнато дело за Престъпление и Злоупотреба с власт...
И незабавна оставка...

3812

1

tough

28.06 2020 в 12:29

...гласът като на премиера се обръща към премиера...
 
X