НАП установи данъчни задължения на Ирена Кръстева

OFFNews Последна промяна на 25 юни 2014 в 18:49 9233 26

Ирена Кръстева

Националната агенция за приходите е установила данъчни задължения на майката на Делян Пеевски Ирена Кръстева. Това съобщи главният прокурор Сотир Цацаров, позовавайки се на данни от междинна проверка на НАП.

Цацаров отказа да отговори на въпроса за каква сума става въпрос, като обясни, че все още няма окончателни данни от проверката на данъчните.

Проверката на НАП започна след сигнал на „Протестна мрежа“ в прокуратурата, според който Делян Пеевски, Цветан Василев и Николай Бареков са част от организирана престъпна група.

Сигналът съдържа данни за имотното състояние на Пеевски, съмнение за спрени разследвания срещу него, търговия с влияние и др.

В сигнала имаше информация и за финансовото състояние на майката на Делян Пеевски Ирена Кръстева.

Ден след подаването на сигнала главният прокурор нареди пълни данъчни проверки на Делян Пеевски, Цветан Василев и Николай Бареков.

В рамките на проверката бяха разпитани членове на Управителния съвет на КТБ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

26.06 2014 в 13:57

Цветан Василев не можем да го обвиняваме че е раздавал кредити. С Пеевски имаха дългогодишно партньорство. Онзи е получават кредити но и ги е изплащал. Василев няма как да предположи че един ден Пеевски така ще го прецака като ку извърти мръсен номер и застраши банката. Истината е че фирми на Пеевски и Кръстева дължат милиони на КТБ и за тях стана много удобно това разклащане на банката. Но то не дойде случайно, а точно по план.

26.06 2014 в 11:10

Е да, бе то за това мама Прсака и малкия Прасчо сринаха банката защото не искат да си плащат едни милиони, които дължат! И понеже държавата е на НЯКОЙ, той удобно явно ги подкокорсва как и по какъв начин да действат. КОЙ?!! Стига вече сме позвоялваме на тези мафиоти да ни разграбват държавата!!

26.06 2014 в 10:50

Много крадат тия двамата. Не стига, че искат да преметнат Василев с банката и да задържат табака, а на всичкото отгоре крият и данъци. Да ги очистят им е малко на тия!

26.06 2014 в 10:17

Какво излиза, че мама грух и синчето грух не са толкова чисти за колкото се представят. Много добре, беше си очаквано, но е друго да го потвърдят органите на реда. Да видим сега колко е укрила, а колко ли си е взела от тото и от медийната група, за която твърди, че не е собственик, но все още упражнява влияние и използва медиите за манипулации. А Пеевски как така си е позволил 30 човека охрана при положение, че единствено получавал заплата и няма никакви други доходи? Колко са му задълженията и с колко е ощетил БТ, а държавата?

26.06 2014 в 10:12

Значи пъзела започва да се разплита. На всички им е ясно, че Пеевки/Кръства/Доган/ДПС имат огромни задължения в КТБ и им е много по-удобно банката да фалира, отколкото да ги връщат. Защо да не го направят, след като имат властта и нужните средства за манипулация да го направят? Не става дума за морал, а за пари.

26.06 2014 в 09:48

тези задължения на Кръстева са от фирми на Делян Пеевски. на него му се води че притежава някакъв стар автомобил само и разни дреболии, а в същото време се води бизнесмен - бизнесмен който няма нищо на свое име, Това от километри мирише на измами.

26.06 2014 в 09:38

Не ме учудва, че Ирена Кръстева има данъчни задължения . Да проверят най - добре и Пеевски, защото най - вероятно и при него е същата ситуацията !

26.06 2014 в 09:03

Трябва да се каже цялата ИСТИНА: Ирена Кръстева дълги години е била шефка на ТОТОТО. Оттам са мангизите (които сигурно е делила с отговорни другари) и затова е толкова богата. ТОТОТО беше един от официалните канали държавата да краде от хората.

26.06 2014 в 01:05

Колко са гнусни, грозни и отвратителни. Не знам кой е най-достойният за приза измежду всичките тези лайняри: Цацаров, Бареков, Ирена Кръстева, Пеевски, Росен Петров ..........

25.06 2014 в 22:53

от едно интрвю със съпруга на г-жа Кръстева от 2009г.
"...
- Г- н Кънчев, вярно ли е, че бившата ви съпруга Ирена Кръстева е съдена за укриване на данъци?

- В прокуратурата беше внесена документация от която е видно, че 1991 –1995 г. Ирена Кръстева е имала собствена фирма, която не е регистрирала данъчно, за да да укрива доходи. Но прокуратурата прикри това, поради обстоятелството, че през периода 2001 –2009 бяха на власт НДСВ. И на ниво прокуратура беше осигурен политически чадър спрямо Кръстева. За това досъдебното производство беше прекратено.

- Кръстева трябваше да бъде съдена за укриване на данъци.

- Да, защото тя имаше фирма която е регистрирана в съда, след това е отрегистрирана, а никога не е била регистирана в дънъчното. В прокуратурата се позовават на формален отговор на съотвеното заявление на НАП – Изгрев София, че фирма ЕТ “Бонус- Евентус Ирена Кръстева” не дължи данъци. Естествено е , че фирма която никога не е регистрирана не дължи данъци. Та Кръстева беше прикрита още тогава. Така, че Кръстева е била предмет на досъдебно производство, но всичко вече е прекратено
..."