НАП решава за ревизия на сделката за хотела на Първанов-син

OFFNews 13 август 2015 в 08:51 4121 10

До няколко седмици ще стане ясно дали да бъде направена ревизия на сделката за покупката на хотел "Стримон Спа" в Кюстендил от сина на президента (2002-2012) и лидер на АБВ Георги Първанов - Ивайло.

Това заяви говорителят на Националната агенция за приходите Росен Бъчваров в интервю за bTV.

Ако няма официален източник на дохода или пътят на парите не е проследим, това е повод за проверка, допълни той.

Колегите са проверили конкретната ситуация и оттук ще има или ситуация, в която парите имат своя произход и всичко е законно или има нещо съмнително, което ще предизвика ревизия - в близките седмици ще стане ясно дали ще има такава. Все още нямам данни. Само по себе си една сделка не означава извършването на данъчно престъпление, каза Бъчваров.

Той коментира и пълните данъчни ревизии на вестниците в България, които породиха съмнения за политическа поръчка, отнасяща се основно за вестник "Сега":

"Това, което НАП дължеше, е по-ранно предоставяне на тази информация в публичното пространство. Получи се вакуум и се породиха спекулации.

Проверяваме всички 54 печатни медии. Нямаме желание да влиям на свободата на словото. Причината за ревизиите е, че този бранш не е бил контролиран никога. Проверките започнаха едновременно. Не е вярно, че сме започнали със "Сега".

Средният срок за приключването на ревизиите е 3-4 месеца и, освен, че държим публичност, ще направим необходимото да получим разрешение за всеки ревизиран да публикуваме ревизионния акт, за да няма съмнения, че вършим нещо извън правата си".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!