Само за ден пенсионери от Бургас дадоха 21 хил. лв. на измамници

OFFNews 30 март 2017 в 08:06 4101 2

Само за ден пенсионери от Бургас дадоха 21 хил. лв. на измамници

Само за един ден пенсионери от Бургас са се разделили с общо 20 550 лв., които са дали на телефонни измамници. на 29 март в полицията в града са постъпили жалби от няколко пострадали възрастни хора, съобщават от пресцентъра на ОДМВР-Бургас.

Около 12.00 часа в сряда в Районно управление – Средец е получено съобщение от 79-годишна жена от Средец за това, че станала жертва на телефонна измама по класическата схема "оказване на съдействие на полицейски служители при задържането на телефонни измамници". Жената поставила сумата от 6 900 лв., която поставила в найлонова торбичка и закачила на входната врата на дома си. 

Около 16.30 ч. същия ден в Районно управление – Карнобат е получено съобщение от 79-годишна жена от Карнобат за това, че станала жертва на телефонна измама по същата схема за сумата от 1 000 лева. Жената постави парите в торбичка, която поставила до контейнер за смет на улица "Кооперативна". След това пенсионерката се прибрала в дома си и получила ново обаждане с указание да зареди с ваучер за 10 лв. определен телефонен номер. Жената заредила исканата сума и след като премислила цялата ситуация, установила че е измамена и алармирала полицейските служители. 

По същото време в Пето Районно управление – Бургас е получено съобщение от 81-годишна бургазлийка от бл. 55 в к-с "Изгрев" за това, че станала жертва на телефонна измама по същата схема. Жената се простила с 10 000 лв., която поставила в найлонова торба и хвърлила през терасата на жилището си. 

Втори сигнал е подаден в същото полицейско управление. Този път жертвата е 82-годишна жена от кв. "Черно море". Тя съобщила, че е дала на измамници 1 950 лева. Парите също били поставени в найлонова торба, която жената хвърлила през терасата на жилището си. 

Около 15.35 часа във Второ Районно управление – Бургас е получено съобщение от 67-годишна бургазлийка за това, че от апартамента ѝ в бл. 7 в к-с "Братя Миладинови" е откраднато портмонето ѝ със сумата от 700 лв. В портфейла имало и лични документи и три дебитни карти.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови