Надежда Йорданова: Гешев в скоро време ще бъде част от срамната история на прокуратурата

OFFNews 11 декември 2021 в 18:32 27039 3

Снимка Демократична България/Надежда Йорданова

"Гешев в скоро време ще бъде част от срамната история на прокуратурата ( ...) нулева корупция не може да има с бездействаща прокуратура. Към момента главният прокурор е огромна тежест за прокуратурата", заяви предложената за правосъден министър Надежда Йорданова в предаването "Седмицата" на Дарик радио.

"Срокът от 3 месеца за рестарт на правосъдието е съвсем реалистичен", бе категорична тя и обеща, че реформите в съдебната власт ще се случат.

"Рестартът в сектор "Правосъдие" може да се случи като бюджетът на съдебната власт в частта за прокуратурата бъде направен на реален програмен принцип, който да включва реални показатели за ефективност на неговата работа", заяви Йорданова.

Тя допълни, че сред приоритетите ѝ ще бъде реформата в КПКОНПИ, изменения в Закона за съдебната власт, както и довършване на законодателството "Магнитски". Тя заяви още, че ще настоява за по-решителни действия на ЕК по казуса.

Йорданова бе категорична, че в голямата си част тези законопроекти са готови.  

Тя коментира още, че дебатът за зеления сертификат трябва да се води в парламента, но отговорно.

"Парламентът е душата и сърцето на демокрацията. Така, както тупти парламента, така функционира демокрацията и това дава тона в обществото", заяви още тя и допълни, че "Трибуната на Народното събрание не е за лични престрелки между един и друг".

Йорданова изрази надежда, че в 47-НС ще види повече отговорност и по-малко популизъм. 

"Иронията и сарказмът са едни от най-мощните думи на всеки човек", така тя коментира скандала със селфито с Пеевски на Владислав Панев, заради което депутатът от "Демократична България" подаде оставка като зам.-председател на ПГ на ДБ.

Тя обаче заяви, че мярката и балансът се постигат трудно и така се прекрачва границата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

5827

1

pisnamiotmutri

11.12 2021 в 23:51

До авторите на офнзю дали бихте публикували колко пари е платила прокуратурата по загубени дела за изминалата година, защото тази информация от няколко години не се показва.